…
…
…
07 Haziran 2022, Salı Giresun, Türkiye

Giresun’da Çocuk İhmali ve İstismarı Eğitimi Yapıldı


Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliğinde, Çocuk İhmali ve İstismarı Eğitimi gerçekleştirildi.

İlki düzenlenen eğitime, il bünyesinde görev yapan 100 Psikolojik Danışman katıldı.  Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün, Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu faaliyetleri kapsamında düzenlenen eğitimler devam edecek.

Eğitimde katılımcılara, okullarda çocuk İhmal ve istismarına ilişkin olası riskler ve bu risklerin yönetimi, tespit edilen vakalara çocuğun üstün yararı ilkesinden hareketle nasıl müdahale edilmesi gerektiği gibi konularda bilgiler verildi.

Eğitimin içeriği, Giresun Üniversitesinden akademisyenler tarafından oluşturuldu. İlde görev yapan 55 Psikolojik Danışmanla yapılan anketlerden elde edilen bulgular ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yürütülen çalışmalar çerçevesinde konular belirlendi.

Eğitimde, İhmal ve İstismar Türleri, İhmal ve İstismara Maruz Kalan Çocuklarda Psikiyatrik Bozukluklar, Kriz ve Krize Müdahale, İhmal ve İstismar Vakalarında Mağdur Çocukla İlk Görüşme, Aile İle İletişim ve Sosyal Hizmetler ve Çocuğun Korunması konu başlıklarında bilgiler yer alıyor.