…
…
…
…
…
04 Haziran 2022, Cumartesi Ankara - Türkiye

Badminton Şampiyonasında Madalyalar Sahiplerini Buldu


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Badminton Federasyonu işbirliğinde düzenlenen 7. Türkiye Badminton Şampiyonası sona erdi. Devlet korumasındaki çocuk ve gençlerin katılımı ile düzenlenen şampiyona altı gün sürdü.

Fair Play ruhu içinde gerçekleşen şampiyonaya katılan sporcular heyecanlı anların yaşandığı müsabakalarda madalya için rekabet etti.

Bu sene 7’ncisi düzenlenen şampiyonanın ön elemeleri devlet koruması altındaki 545’i kız, 612’si erkek toplam 1157 çocuğun katılımıyla 57 ilde yapıldı. İllerdeki turnuvalar sonucu seçilen 112 kız ve 107 erkek çocuk Ankara’da yapılan şampiyonada madalya için yarıştı.

Şampiyona iki ayrı grupta gerçekleştirildi. 1. Grup Kızlar Final Müsabakalarında 112 kız sporcu, 2. Grup Erkekler Final Müsabakalarında ise 107 erkek sporcu madalya için ter döktü.

Türkiye Badminton Federasyonunun tesislerinde gerçekleştirilen şampiyonada dereceye giren sporculara madalyaları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Musa Şahin, Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ile ilgili yönetici ve çalışanların katıldığı törenle verildi.

Müsabakalarda madalya alan sporcular için linki tıklayınız