…
11 Kasım 2015, Çarşamba

Genel Müdürümüz Şanlıurfa ve Adana Geçici Barınma Merkezlerini Ziyaret Etti


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde bulunan konteyner kenti ziyaret ederek bir takım incelemelerde bulundu.
Konteyner kent ziyaretine, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan, UNICEF Türkiye temsilci yardımcısı Lieke Van De Wiel, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol katıldı.
Kanunen ya da örf ve âdet gereği kendisinden sorumlu bir yetişkinin refakati bulunmaksızın Türkiye’ye gelen veya Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra kimsesiz kalan çocuklara yönelik “Refakatsiz Çocuk Yönergesi’nin hazırlandığını belirten Aytekin, Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu çocukların refakatsiz olup olmadığını İl Göç İdaresi Müdürlüğünün araştıracağını ve refakatsiz çocuğun da görüşü alınarak kendi uyruğundaki bir ailenin yanında bakımı sağlanabileceğini söyledi.
Aytekin, incelemelerin ardından Harran Kaymakamlığı ve Şanlıurfa ASP İl Müdürlüğünü ziyaret ederek kara yolu ile Adana’ya geçti. Sarıçam Geçici Barınma Merkezi’nde incelemelerde bulunan heyet  Adana ve Şanlıurfa İl Müdürlüklerince kamp içinde ve kamp dışında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.