…
04 Haziran 2017, Pazar

Genel Müdürümüz Güven TEOG’da Başarılı Olan Çocuklarımızı Makamında Kabul Etti


Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarımızda korunma ve bakım  altına bulunan 15 çocuğumuz  TEOG sınavında yüksek puanlar alarak  başarı elde etti. 
İki çocuğumuz bütün soruları doğru cevaplayarak tam puan aldı. Asp İzimir İl Müdürlüğüne bağlı  çocukevinde  korunma ve bakım altında bulunan Gülcan Gökmen  ve ASP Ankara İl Müdürlüğüne bağlı çocukevinde korunma ve bakım altında bulunan  Ziya Yücekaya   TEOG sınavında bütün soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldı.“Başarınız Diğer Çocukları Yüreklendiriyor”
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Selahattin Güven  TEOG 2017 ikinci sınav sonuçlarına göre başarılı olan  15 çocuğumuzu  makamında kabul etti. Başarılarından dolayı öğrencileri kutlayan Güven, çocuk ve gençlere yönelik birçok alanda çalışma yaptıklarını söyledi. Çocukların başarısından onlardan daha fazla mutluluk duyduğunu ifade eden Güven “diğer çocukları da  yüreklendirdiği için başarınız bizim için çok önemli. Bakanlık olarak başarı yolunda ihtiyacınız olan her şeyi karşılamaya çalışıyoruz ve sizin talepleriniz doğrultusunda gündeme gelen yeni bir istek olursa onu da memnuniyetle sağlarız. Sizlerin ülkesi, milleti için başarılı bireyler olarak yetişmeniz bizim  öncelikli işimiz. Siz de bu çabanın karşılığını vererek, bizim sizlere hizmet etme şevkimizi arttırıyorsunuz.   Bize bu mutluluğu yaşattığınız için hepinizi gönülden kutluyorum”  dedi.“Nitelikli Çalışmaya inanıyorum”
Çocuklara başarılı olmak için ne yaptıklarını  soran Genel Müdür Güven’e tam puan alan çocuğumuz Ziya Yücekaya’nın yanıtı   nitelikli çalışmak oldu. Saatlerce oturup çalışmaktansa konsantre olarak günün tekrarını yapmayı doğru buluyorum diyen Ziya şöyle devam etti; “benim için saatlerce çalışmak yerine dersi derste dinleyerek ve  kemdimi vererek çalıştığım zamanlar daha önemli. Ben bu sayede başarılı oldum.”“Kendime Büyük Hedefler Koydum”
Sınavda tam puan alan, Asp İzimir İl Müdürlüğüne bağlı  çocukevinde  korunma ve bakım altında bulunan Gülcan Gökmen  ise başarılı olmak için düzenli çalışmanın önemli olduğunu ifade ederek, “ benim ailem sıradan bir aile, önümde  beni motive edecek  başarılı  bir kişi yok. Ben ailemin diğer üyelerine  yol gösteren başarılar elde etmek istiyorum.  Bunun için de kendime büyük hedefler koydum . İnsanlık için faydalı şeyler yaparak tarihe adımı yazdırmak işitiyorum. Kaldığım çocuk evinde gördüğüm şefkat ve Bakanlıktaki herkesin beni sevmesi başarımı arttırıyor. Hayatımda kimseden görmediğim ilgi ve özeni bana Bakanlık gösterdi. Başarımda sizin de payınız var” dedi.
Çocuklara hediye veren Güven, onlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Kabulde Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu ve daire başkanları da yer aldı.Ankara’yı Gezdiler
Genel Müdürlüğümüz tarafından başarılı çocuklarımızı onurlandırmak ve teşvik etmek için düzenlenen dört günlük gezi programı kapsamında Ankara’da bulunan çocuklar; ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Ardından MTA Müzesi ve Kurtuluş Müzesini gezen olan çocuklar, Ankara’nın tarihi ve kültürel mekanlarını görme fırsatı buldu.