…
24 Mayıs 2017, Çarşamba

Genel Müdürümüz Güven Şırnak’ta İncelemelerde Bulundu


Çalışma ziyareti nedeniyle Şırnak’ta bulunan Güven; Şırnak Kato Dağı’nda bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda şehit olan Polis Özel Harekat Memuru Mesut Yılmaz’ın Şırnak 23. Tümen Komutanlığında yapılan şehit uğurlama törenine katıldı.
Daha sonra, geçtiğimiz günlerde Silopi’de Polis Zırhlı aracının kaza sonucu çarptığı evde vefat eden Muhammed ve Furkan Yıldırım kardeşlerin ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Görüşme sırasında Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya aileyle telefonda görüşerek başsağlığı diledi. Şırnak’ta yaşayan iki şehit ailesini de ziyaret eden Güven, ailelerle bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi.
Çalışma ziyareti kapsamında sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Güven, Bakanlık olarak bölgede yürütülen çalışmalara önem verdiklerini belirtti. Bölgeye yönelik Bakanlığın planladığı hizmetler hakkında bilgi veren Güven, “yürütülen hizmetler Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya tarafından bizzat takip ediliyor” dedi. Hizmetlere ilişkin uygulamaları yakından görmek için bölgede bulunduğunu hatırlatan Güven, ihtiyaç duyulan hizmet modellerinin tespit edilmesi için sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
İlde bulunan bir çocuk evini de ziyaret eden Güven, burada çocuklarla sohbet ederek günlük yaşamları hakkında bilgi aldı.