…
25 Mayıs 2017, Perşembe

Genel Müdürümüz Güven Çocuk Hakları Çalıştayı’na Katıldı


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Selahattin Güven, Batman İl Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocukların ev sahipliğinde gerçekleştirilen Çocuk Hakları Çalıştayı’na katıldı. 
Çalıştaya 15 il’den 2’şer çocuk ve 1’er yetişkin temsilci katıldı. Programda çocukların kentlerde yaşadığı sorunlar, çocuk işçilerin durumu, sığınmacı ailelerin çocukları ve eğitim problemleri ele alındı.
Çalıştayda ayrıca Batman Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Erdal Çetin tarafından illerden gelen katılımcı çocuklara ve yetişkin temsilcilerine eğitim verildi. Batman Çocuk Mahkemesi Hakimleri Suzan Ayturan ve Şule Birol da “çocuk haklarının önemi” konusunda eğitim verdiler.Suriyeli  Misafir Çocuklar da Çalıştayda
Bakanlığımız koordinasyonunda yapılan çalıştayda Suriyeli Çocuklar da yer aldı. Çocuk Hakları Temsilcileri tarafından sığınmacı çocukların hakları ile ilgili sunum yapıldı.
Genel Müdür Güven çalışma ziyareti nedeniyle bulunduğu Batman’da açılış için hazırlık çalışmaları devam eden Aile Destek Merkezini de ziyaret ederek incelemelerde bulundu.