…
09 Temmuz 2017, Pazar

Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven Bitlis ve Van’da İncelemelerde Bulundu


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Selahattin Güven temaslarda bulunmak ve kuruluşları yerinde incelemek için Van ve Bitlis illerine çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
Genel Müdürümüz Güven ve Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, kuruluşlarda kalan çocuklarla sohbet ederek günlük yaşamları hakkında bilgi aldı.  Ardından kuruluş idarecileri ve çalışanlar ile hizmetlerin değerlendirildiği bir toplantı yaptı.
Bitlis’te sevgi evlerini ziyaret eden Genel Müdürümüz Güven, burada çocuk alanında çalışan personel ile görüşerek yürütülen hizmetler hakkında bilgi aldı. Çalışma ziyareti sonrasında Van’a geçen Genel Müdürümüz, burada da sevgi evlerini ziyaret ederek idareciler ve çalışanlarla görüş alış verişinde bulundu.
Çocuk hizmetlerinin izlenmesi ve geliştirilmesi için incelemelerde bulunmak üzere Van ve Bitlis’e giden Güven, koruyucu aile hizmetinin illerde yaygınlaştırılmasına önem verdiklerini hatırlatarak; “Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya koruyucu aile hizmet modelinin bütün illerde yaygınlaştırılmasına yönelik talimat verdi. Çocuklarımızın aile sevgisi ile büyümesi için koruyucu aile sayısının arttırılmasını istiyor” dedi. Ankara’da Yapılan Koruyucu aile Çalışma Toplantısında ortaya çıkan sonuçlar üzerinden de değerlendirmeler yapan Güven, her iki ilde yürütülen koruyucu aile hizmetleri hakkında bilgi aldı, istişarelerde bulundu.