…
07 Ağustos 2017, Pazartesi

Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven Ağrı, Kars ve Iğdır’da İncelemelerde Bulundu


Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven kuruluşları yerinde incelemek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Doğu Anadolu Bölgesindeki üç İlimize çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
İl Müdürlükleri ve bağlı kuruluşlarda yaşanan sorunların tespit edilerek yerinde incelenmesi ve rehberlik yapılması amacıyla gerçekleştirilen çalışma ziyareti Ağrı, Iğdır ve Kars’la devam etti.
 
 İlk Durak Ağrı
Genel Müdürümüz Ağrı’da uygulanan hizmetlere ilişkin kısa bir değerlendirme toplantısının ardından kurum bakımı altında hizmet veren Çocuk Evleri Sitesi, Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğü ve Çocuk Evleri kuruluşlarını ziyaret ederek çocuklarla vakit geçirdi.
 Saha Çalışmaları Iğdır ile Devam Etti
Ağrı’nın ardından illerdeki kuruluşlara yönelik saha çalışmaları Iğdır ile devam etti.

Bakanlığımız Müsteşarı Aysel Kandemir, Müsteşar Yardımcısı Dr. Hakkı Öztürk, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürümüz Dr. Selahattin Güven,  Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, Strateji Geliştirme Başkan V. Cahit Durmuş, Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Hatun Özkümüş katılımlarıyla gerçekleştirilen Valilik ziyareti sonrasında, yapılan hizmetlere yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı.
 


Genel Müdürümüz Kars’ta Temaslarda Bulundu
Bakım ve koruma hizmetlerinin kalitesini, çocukların ihtiyaçları doğrultusunda yükseltmek için hazırlanan plan ve programların sahada nasıl uygulandığını görmek için saha çalışmalarına aralıksız devam eden Genel Müdürümüz Güven Kars’ta temaslarda bulundu.
 
Genel Müdürümüz Selahattin Güven ile Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Hatun Özkümüş’ün hafta sonu gerçekleştirdiği inceleme ziyaretinde Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezine bağlı Çocuk Evleri ziyaret edildi.
  
Kars İl Müdürü Aydın Acay, İl Müdür Yardımcısı Doğan Yıldız, meslek elemanları ve idarecilerin de katılımıyla gerçekleşen değerlendirme toplantısında Koruyucu Aile,  Evlat Edindirme, Sosyal Ekonomik Destek, Korumaya Muhtaç Çocuklar ve Koruma Altında bulunan çocuklarla ilgili değerlendirme çalışması yapıldı.
 
Toplantı sonrasında Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezine bağlı Kafkas Çocuk Evi ve Damlasu Çocuk Evini ziyaret edip çocuklarla sohbet ettiler.
 18 İlde Çalışmalar Tamamlandı
Bakanlığımız hizmet politikalarının illerdeki yansımalarını görme amaçlı yapılan saha çalışmaları kapsamında ekipler şu ana kadar 18 ilde çalışmalarını tamamladı.
Adana, Aydın, Uşak, Siirt, Batman, Bitlis, Eskişehir, Bilecik, Kastamonu, Karabük, Çanakkale, Balıkesir, Trabzon, Rize, İstanbul’un ardından Ağrı, Iğdır ve Kars’ta saha çalışmaları da tamamlandı.
 
Saha inceleme çalışmaları Ekim ayı sonuna kadar 81 ilde tamamlanması planlanıyor.