…
15 Aralık 2017, Cuma

Genel Müdürümüz Çocuklarla Bir Araya Geldi


Genel Müdürümüz Selahattin Güven Çankırı’dan günü birlik ziyaret için Ankara’ya gelen çocuklarla, makamında bir araya geldi.
Çankırı’da Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ile desteklediğimiz öğrenciler bir günlük gezi programı ile Ankara’yı gezdiler. Okul destek projesinden yararlanan 6, 7 ve 8. sınıflarda öğrenim gören 23 öğrenci Genel Müdürümüzü de ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.
Gezi için Ankara’da bulunan çocuklar, ilk olarak Eski Meclis ve Anıtkabir’i ziyaret etti. Öğrenciler öğle yemeğinin ardından TOBB Üniversitesi’ni gezdi. Daha sonra Genel Müdürümüz eşliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesini ziyaret eden öğrenciler, Millet Camiini de gezdikten sonra Bakanlığımıza geldiler. Genel Müdürümüzü makamında ziyaret eden öğrenciler akşam yemeğinden sonra Çankırı’ya dönecek.Okul Destek Projesi 
Okul destek projesi, ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle aileleri bakmakta güçlük çektiği için maddi olarak desteklediğimiz çocuklara, sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik olarak da desteklemek için hayata geçirildi. Proje ile SED Hizmetinden yararlanan çocuklara akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenleniyor.23 Pilot İl
Proje, uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliğinin değerlendirilebilmesi amacıyla pilot uygulama ile faaliyete geçirildi. Pilot uygulama kapsamında Ağrı, Antalya, Aydın, Bartın, Batman, Bingöl, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzincan, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kırklareli, Konya, Muğla Samsun, Şırnak, Trabzon ve Yozgat olmak üzere 23 il belirlendi.
SED Hizmetinden yararlanan 6 ve 8. sınıf aralığında okuyan 2000 çocuk proje kapsama alındı. Pilot iller seçilirken; illerin eşit coğrafi dağılımı, sosyo-ekonomik, demografik ve coğrafik özellikleri göz önünde bulunduruldu. Genel Müdürlüğümüz, 23 pilot ilde faaliyete geçirilen projede yapılacak çalışmalar konusunda düzenli olarak rehberlik çalışmaları yapıyor.Ailelere Farkındalık
Bir yıllık uygulama sürecinde bütçesi 2 milyon lira olarak belirlenen Okul Destek Projesi'yle ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturulması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkânların sunulması amaçlanıyor. 
Bu kapsamda, SED hizmetinden yararlanan çocuklar sadece maddi olarak değil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle desteklenecek. Ayrıca çocukların bu faaliyetlere katılması da sağlanacak.
Projeyle çocukların psikososyal gelişimlerinin birebir takibinin yanı sıra eğitim alanında rehberlik ve destek hizmeti de verilecek. Böylelikle çocuklara sosyal fırsat eşitliği sağlanması, okula devam ile okul başarı puanlarının artmasına katkı verilmesi hedefleniyor.