…
…
28 Temmuz 2020, Salı Ankara,Türkiye

Genel Müdür Koç, LGS’de Başarılı Olan Çocuklarımızla Görüştü


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan Koç, LGS’de üst dilimlere girme başarısı gösteren, sosyal hizmet modellerinden faydalanan çocuklarla görüştü.

Aralarında koruyucu aile yanında, kurum bakımında ve Sosyal Ekonomik Destek ile ailesinin yanında bakılan çocukların olduğu 30 başarılı öğrenciyle Zoom uygulaması üzerinden konuşan Koç, çocukları gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik etti.

Koç, çocuklara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un selam ve sevgilerini ilettiğini söyleyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü, “Sayın Bakanımız hepinizi başarılarınızdan dolayı kutluyor. Ayrıca gerek tercih aşamasında gerekse istediğiniz okullarda eğitim görmeniz noktasında her türlü desteğin size verilmesi yönünde talimat verdi. Bu süreçte hepinizle, ilgili daire başkanımız bire bir iletişim içinde olacak. Hangi konuda desteğe ihtiyacınız olursa katkı vermek için yanınızdayız. “

Koç çocuklarla tek tek konuşarak sohbet etti, hangi okulları tercih edeceklerini sordu. Öğrencilere üniversite hedeflerini de soran Koç, çocuklardan ağırlıklı olarak tıp fakültesinde öğrenim görmek istedikleri yanıtını alınca, “çocuklarımızla meslektaş olmaktan büyük mutluluk duyarım” dedi.

Koç: “Doktor olmak tüm yorgunluğa değer”

Bir çocuğun onkolog olmak istediğini, ancak uzmanlaşmak için gereken sürenin uzunluğu nedeniyle kararsız olduğunu söylemesi üzerine Koç, "Uzun bir eğitim, hayatı keyifli yaşamaya engel değil, yeter ki planlı programlı olarak çalışın. Öyle yaptığınızda eğitime harcayacağınız zamanın hayatınızın akışına zorlayıcı bir etkisi olmayacağını göreceksiniz. Ayrıca tıp eğitimi uzun olsa da doktorluk mesleğinin tatmini çok yüksektir. İnsanlara yardım edebilmek bütün yorgunluğunuza değer” dedi.

“Koç: Kültür, sanat, spor şart”

Koç, çocukların, akademik başarısı kadar; kültür, sanat, spor aktiviteleri ve toplum hizmetinde bulunmalarının da önemli olduğunu belirterek, “Bu anlamda elimizdeki bütün imkanlarla sizleri desteklemek en önemli önceliğimiz” dedi.

Çocuklar Hakları

Koç, çocuk hakları için çalışmalarının önemine değinerek , çocuk hakları komitelerine üye olarak bu alanda çalışmaya başlamalarını ve lise öğrenimlerine devam edecekleri okullarda bu çalışmaları Bakanlıkla birlikte yürütmelerini istedi.

Okullarda Çocuk Kulüpleri

Okullarda çocuk hakları kulüpleri kurmak ve çocuk haklarıyla ilgili farkındalık köşeleri hazırlamak için çalışmaların başlatıldığı bilgisini veren Koç, “Sizlerin de katkısıyla bu sene çocuk hakları konusunda okullarda önemli çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bütün çocuklarımızın hakları konusunda bilgili olmasını ve bu bilgileri akranlarına iletmesini sağlayacak çalışmaların hazırlığındayız” dedi.

Ailelerle de görüşen Koç, çocukların başarısında aile desteğinin öneminin bir kez daha görüldüğünü ifade ederek, ailelere çocuklarına verdikleri destek için teşekkür etti.

30 Çocuk yüzde 10’da

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden faydalanan bin 814 çocuk LGS’ye girdi. Bu çocuklardan 12’si 400 puan üzerinde bir başarı elde ederken, 30 çocuk yüzde 10’luk dilimde yer aldı.