…
21 Kasım 2016, Pazartesi

Genç Flütist Merve Başoğlu Bulgaristan’da Birinci Oldu


Kuruluşlarımızda yetişen genç sanatçı adayımız Merve Başoğlu müzik alanında arka arkaya elde ettiği başarılarla yüzümüzü güldürdü. 
Halen Bilkent Üniversitesinde eğitim gören Merve Başoğlu, Bulgaristan Varna Europen Müzik Akademisi’nin gerçekleştirdiği flüt yarışmasında, büyükler kategorinde birinci olarak büyük bir başarı kazandı. Üniversitedeki eğitimine tam burslu olarak devam eden genç sanatçı adayı VII.Uluslarası Marsyas 18-32 yaş arası flüt yarışmasında da 'Gelecek Vaat Eden Genç Flütçü' jüri özel ödülünü aldı.
Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evinde koruma ve bakım altında bulunan Merve Başoğlu 1996 yılında Konya’da doğdu. 2010 yılında Konya Çimento Güzel Sanatlar lisesini kazanarak müzik eğitimine başladı. Bu sürede Mine Mustul ve Gözde Yüksel’den dersler alarak flüt eğitimine devam etti. Liseyi  birincilikle  bitiren Merve,  2014 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Cem Önertürk flüt sınıfına tam burslu olarak kabul edildi.
Merve, Fransa Nice konservatuarında hoca olan Sibel Kumru Pensel, Paris konservatuarından Sophie Cherrier, Patrick Gallois gibi ünlü flüt sanatçılarının atölye çalışmalarına  aktif olarak katıldı. 30.yıl Bilkent Müzik festivali açılış konserinde yer aldı. Bilkent Üniversitesinde eğitimini başarıyla sürdüren Merve birçok oda müziği konseri  ve  solo konserler  verdi.
Müzik alanındaki çalışmalarını gururla takip ettiğimiz Merve’ye Bakanlık ailesi olarak başarılar diliyoruz.