…
02 Şubat 2015, Pazartesi

Fatih Başköy'den güreşte altın madalya


Çorum’da devam eden U-23  (23 Yaş altı) güreş Türkiye Şampiyonası’nda Grekoromen stilde 98 kiloda mücadele eden Fatih Başköy Türkiye Şampiyonu oldu.
Atatürk Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda Fatih Başköy başarılı bir performans sergileyerek altın madalya kazandı.
Şampiyonada rakiplerini bile rahat bir şekilde yenen sporcumuz, özellikle son kampta çok iyi hazırlandığını ve daha büyük hedefler için çalıştığını belirterek, kendisini seven, destekleyen ve emek veren herkese teşekkür etti.
Güreş hayatına Ordu Erkek Yetiştirme Yurdunda, Antrenör Yüksel Kahraman’ın hocalığında başlayan sporcu aldığı başarılı sonuçlar, kazandığı derecelerle dikkatleri çekerek İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da güreş hayatına devam etmişti. Halen Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde yükseköğrenimini de devam ettiren Başköy, bu sene ilk defa oluşturulan U 23 gurubunda da ilk şampiyonluğunu kazanmış oldu.
Kurumuza bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altındayken güreşe başlayan ve ard arda aldığı  başarılı sonuçlarla güreş Milli takımına seçilen Fatih Başköy’ün kariyerinde uluslararası başarılar da yer alıyor.