…
01 Mayıs 2018, Salı

Evlat Edinme Yönergesinin Kaldırılması Üzerine Yeni Uygulamaya İlişkin Eğitim Programı


Korunma ve bakım altında olan çocuklara sunulan aile odaklı hizmet modellerinden olan evlat edinme hizmetine ilişkin eğitim programı Antalya’da başladı.
İl Müdürlüklerinde çalışan meslek elemanlarına yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim programı 81 ilde görevli meslek elemanı ve büyük şehirlerde koordinasyonu yürüten şube müdürlerinden oluşan 87 personelin katılımıyla gerçekleşiyor. 
Eğitim programı ile eski yönergenin kaldırılmasıyla birlikte ortaya çıkan yeni durumda uygulama birlikteliğinin sağlanması, yerel düzeyde hizmetin etkili sunulması ve akademik eğitmenlerle meslek elemanlarının mesleki gelişimlerine katkıda bulunularak hizmette niteliğin arttırılması amaçlanıyor.
Beş gün sürecek eğitimler Genel Müdür Yardımcımız İslam Emiroğlu, Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Kırdök, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Özbesler,  İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret Soylu, ve Hakim Yücel Kama ile Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanlığından Ebru Leyla Toprak, Emine Aslan ve Hukuk Müşaviri Gülennur Salihpaşaoğlu tarafından veriliyor.