…
17 Nisan 2015, Cuma

Emrah Aydın Halterde Bronz Madalya Kazandı


Milli Sporcumuz Emrah Aydın Gürcistan’ın  Başkenti Tiflis’te yapılan  Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nda silkmede elde ettiği 155 kiloluk derecesiyle ülkemize bronz madalya kazandırdı.
Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda korunma ve bakım altında olan Emrah, Gürcistan’da yapılan Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.  Şampiyonada ülkemizi 62 kiloda temsil eden Milli sporcumuz, silkmede kaldırdığı 155 kilo ile Avrupa üçüncüsü oldu.
Genç sporcumuzu Ankara Esenboğa Havalimanı’nda  aralarında  ASP Ankara İl Müdürü Selim Çelenk, Halter Federasyonundan yetkililer, Sincan Yetiştirme Yurdu antrenörü Mustafa Tavukçu  ve arkadaşlarının bulunduğu kalabalık bir grup karşıladı.
İl Müdürü Selim Çelenk Türk Bayrağını genç sporcumuza vererek, “Bizler senin başarılarına alıştık. Vermiş olduğum bu bayrağı haziran ayında Polonya’da düzenlenecek olan  Gençler Dünya  Şampiyonasında, altın madalya alıp göndere çektireceğine  inancım tamdır” dedi.
Sincan Yetiştirme Yurdu antrenörlerinden Mustafa Tavukçu,  Emrah’ın arkadaşları arasında bir rol model olduğunu ifade ederek, “Hocalar olarak bizlere düşen görev tüm dünyada bağımsızlığın sembolü olan İstiklal Marşımızı herkese ezberleten Naim Süleymanoğlu gibi cevherleri ortaya çıkarmaktır” dedi.