…
24 Aralık 2020, Perşembe Ankara, Türkiye

E-Bülten Yayınlandı


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların yer aldığı E- bülten yayınlandı.

Genel Müdür Uzm. Dr. Orhan Koç’un sunuş yazısıyla yayınlanan bültende, 2020 yılının son üç ayında gerçekleştirilen etkinlik, proje ve diğer çalışmalara yer verildi.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan Koç, e bültenin sunuş yazısında, 2020 yılının herkes için zorlu süreçlerin deneyimlendiği bir yıl olma özelliği ile tarihteki yerini şimdiden aldığını belirterek, bütün dünyayı tek bir ortak paydada birleştiren salgınının, hayatın akışını da tümden değiştiğini söyledi. Koç şöyle devam etti,  “bu zorunluluk doğal olarak sunulan hizmetlerin revize edilmesini de gerekli kıldı. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak, ilk günden itibaren aldığımız etkili önlemler sayesinde, çocuklarımızı bu sürecin olumsuz etkilerinden korumayı başardığımızı gönül rahatlığıyla ifade etmek isterim.

Hayatın olağan akışı ne kadar değişmiş olsa da, bizler bu süreçte çocuklarımız için yürüttüğümüz çalışmalara devam ettik.  Bu bültende, çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemek için salgın şartlarına uyumlandırılmış, proje ve etkinliklerimizden örnekler bulacaksınız”.

Hediye Karavanı Yollarda

Bültende yer alan bazı çalışmalardan söz eden Koç, 16 Aralık’ta yola çıkan Hediye Karavanı’nın önemli bir proje olduğunu hatırlatarak, çocuklara birbirinden eğlenceli, geleneksel oyun setlerini ulaştırmak için yola çıkan Hediye Karavanı’nın  ilk olarak 14 ili dolaşacağını söyledi. Projenin, Çocuk Oyunları Federasyonu ile birlikte hayata geçirildiğini hatırlatan Koç, 16 Aralık’ta başlayan ve ilk olarak 14 ili kapsayan projenin ülke çapında yaygınlaştırılacağı bilgisini verdi.

"Çocuk Dostu Kitap Söyleşisi”

Geçtiğimiz ay yapılan Çocuk Dostu Kitap Söyleşisi’ne de değinen Koç, “bir başka önemli çalışma da, geçtiğimiz ay, Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Çocuk Dostu Kitap Söyleşisi oldu. Çocuk ve gençlerin kitapla buluşması ve farkındalık oluşturmak için düzenlediğimiz program, akademisyen ve uzmanların katıldığı, faydalı çıktıların elde edildiği bir çalışma oldu” dedi.

Online Satranç Turnuvası

Çocuklar için yapılan proje ve etkinliklerde çocukların hoşça vakit geçirmelerine önem verdiklerini hatırlatan Koç, bu etkinliklerden birinin de, Online Satranç Turnuvası oldunu söyledi. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü, “korumamız altındaki çocuklarımızın analitik düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmek amacıyla Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile 81 ilde dijital satranç platformu üzerinden Online Satranç Turnuvası gerçekleştirdik. Çok eğlenceli geçen etkinliğimize, 1153 çocuğumuz katıldı. Çocuklarımızdan olumlu geri bildirimler aldığımız bu proje sayesinde, bizler de onlarla keyifli bir etkinlik yapmanın mutluluğunu yaşadık”.

“Engelsiz Çocuk Buluşmaları”

Koç,  son olarak bültende yer alan önemli konulardan birinin de Engelsiz Çocuk Buluşmalarda olduğunu ifade ederek, “engelli çocuklarımızın, kendilerini etkileyecek konularda katılımcı olmasını çok önemsiyoruz. Çocuk Hakları Komitelerine üye; 499‘u engelli çocuğumuz olmak üzere 26 bin 712 çocuğumuz, 81 ilde birbirinden anlamlı çalışmalara imza atıyor. Yeri gelmişken, İl Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklarımızı yürüttükleri bu çok değerli çalışmalar için bir kez daha gönülden kutluyorum” dedi.

2020 yılının son üç ayında gerçekleştirilen çalışmaların anlatıldığı e bültende,  Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü  tarafından yürütülen çalışmaların yer aldığı 18 konu  başlığı bulunuyor.

E-Bülten’e https://www.ailevecalisma.gov.tr/media/64077/e-bulten-2020-sayi-6.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.