…
05 Mayıs 2015, Salı

Değerler Eğitimi Çalıştayı Başladı


Çocuk Destek Merkezleri başta olmak üzere  bakım hizmeti veren kuruluşlarımızda korunma ve bakım altında bulunan çocuklara yönelik "Değerler Eğitimi Çalıştayı" Genel Müdürlüğümüz  ve Diyanet İşleri Başkanlığı  koordinesinde başladı.
Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Ercüment Erbay  moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştaya Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan, Diyanet İşleri Başkanlığından ilahiyatçılar ve Genel Müdürlüğümüz personeli katıldı.
Beş  gün sürecek  çalıştayının açılışını Genel Müdürlüğümüz  Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan yaptı.  Açılışta konuşan  Eraslan,  koruma ve bakım altında bulunan çocukların psiko-sosyal durumları,  korunma altına alınma nedenleri,  temel ihtiyaçları ve hassasiyetleri hakkında bilgi vererek  hazırlanacak programın çocukların psiko-sosyal gelişimlerini destekler mahiyette olması gerektiğini söyledi.
Koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımıza temel değerlerin kazandırılması ve hayata hazırlanmaları amacıyla hazırlanan programda; hoşgörü, alçakgönüllülük, adil olmak, olumlu düşünme, şükür çalışkanlık, kanaatkarlık, sabır, sorumluluk, affetmek ve affedilmek, sağlıklı yaşam, merhamet, saygı, sevgi, Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, dua, Kuran’ı Kerim, tatlı dil ve güler yüz, paylaşma ve yardımlaşma, mahremiyet bilinci,  emanet bilinci, çevre bilinci, temizlik, ibadetin kazandırdıkları, ümitvar olma, temel ilmihal bilgileri, görgü ve nezaket kuralları ile kul hakkı ve kendi bedenine saygı konuları yer alıyor.