…
01 Ekim 2014, Çarşamba

Danışma Kurulu Soma’da



Çocuk Hakları Danışma Kurulu üyesi çocuklarımız Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan ve Ülkemizi yasa boğan maden faciasında yakınlarını kaybeden çocukları unutmadı.
Mayıs ayında İstanbul’da yapılan Danışma Kurulu toplantısında hazırlanan eylem planı çerçevesinde Soma’ya üç günlük bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi.
Çalışma ziyaretine; Danışma kurulu üyesi çocuklarımız, Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay, Unicef‘ten Nilgün Çavuşoğlu, Manisa İl Müdürü Murat Konan, Kızılay Afet Bölgesi Yönetim şefi Meriç Ramazan ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr Kamil Kurtul katıldı. 
Danışma Kurulu üyesi çocuklarımız üç gün süren ziyaretlerle; Somada yakınlarını kaybeden arkadaşlarına destek olmak, okul heyecanlarını paylaşmak ve bir nebze olsun akranlarının yüzünü güldürebilmek için çalıştılar.
Çalışmalar hakkında bilgi veren çocuk hakları Daire başkanı Abdullah Özbay, ziyareti Soma’da yakınlarını kaybeden çocuklar için gerçekleştirdiklerin belirterek, “öncelikle tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşadığımız Soma’da hayatını kaybedenlere, Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.
Çocuklara ilişkin planlamaların yaşadıkları toplumun koşullarından bağımsız olarak yapılamayacağını söyleyen Özbay; çocukların sosyal, ekonomik ve politik anlamda, yetişkinler dünyasına özgü bütün yanlışlık ve yoksulluklardan mümkün olduğu ölçüde korunması gerektiğini ifade etti.