…
22 Şubat 2016, Pazartesi

“Çocuktan Çocuğa Toplumsal Uyum Projesi” Çalışma Ziyaretleri


 
Çocuk Hakları Komiteleri Aracılığı ile Kamp Dışında Yaşayan Suriyeli Çocuklara Ulaşmak İçin Geliştirilen Projenin Eğitimleri sürüyor.
Kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların Çocuk Hakları Komiteleri aracılığıyla topluma entegrasyonlarının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen  eğitimlere  ilişkin çıktıların değerlendirilmesine yönelik çalışma ziyaretleri devam ediyor. Çocuktan çocuğa toplumsal uyum projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları  yerinde izlemek amacıyla geçtiğimiz günlerde Gaziantep, Kilis ve Hatay’ı kapsayan çalışma  ziyaretleri yapıldı. Söz konusu eğitimlerle ilgili incelemelerde bulunmak  üzere gerçekleştirilen ziyaretlere Çocuk Hakları Daire Başkanı Bayram İnce ve UNICEF Temsilcisi katıldı.
 

Çocuklar tarafından verilen eğitimlerle  çeşitli illerde yaşayan 5800 Suriyeli çocuk Sosyal Uyum ve Öğrenme Teknikleri konusunda eğitim aldı. Kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların, Çocuk Hakları Komiteleri aracılığıyla topluma entegrasyonlarının sağlanması amacıyla  illerde  2004 yılından bu yana yapılan eğitimler, Genel Müdürlüğümüz ve UNİCEF’İN teknik işbirliği gerçekleştiriliyor.