…
19 Şubat 2015, Perşembe

Çocuktan çocuğa toplumsal uyum eğitimleri


Genel Müdürlüğümüzün, Kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların toplumsal uyumunun sağlanması için yürütülen çalışmalar kapsamında Çocuk Hakları Daire Başkanlığının koordinasyonunda düzenlediği eğitim programları devam ediyor. İl çocuk hakları komite üyesi çocukların eğitilmesi ve eğitim alan çocukların bilgilerini Suriyeli akranlarına aktarmasına yönelik  olarak UNİCEF'in teknik desteği hayata geçirilen projenin yerel eğitimleri Adana, Osmaniye ve Mersin’de yapıldı.
Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu, Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay, Daire Başkanlığı meslek elemanlarından Ayla Çimen, UNİCEF Türkiye temsilciliğinden Nilgün Çavuşoğlu’nun gözlemci olarak katıldığı programda çocuklar tarafından çocuklara aktarılan eğitim tekniği ile her ilden yaklaşık otuz Suriyeli çocuk Sosyal Uyum ve Öğrenme Teknikleri konusunda eğitim aldı. Program sonunda tüm katılımcılara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.
 
Hatay, Urfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mardin ve Adıyaman İl Çocuk Hakları Komiteleri tarafından yapılan eğitimlerin ardından Adana, Osmaniye ve Mersin il çocuk hakları komiteleri de yerel eğitimlerini tamamladı. Genel Müdürlüğümüz ve UNİCEF’İN teknik işbirliği gerçekleştirilen çalışmalarda  Türkiye  Koordinatörleri ve Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklar, yerel eğitimlerde görev almak üzere temel eğitimlerini almıştı.