…
17 Aralık 2014, Çarşamba

Çocuktan Çocuğa Toplumsal Uyum Eğitimi


Genel Müdürlüğümüz, Kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların toplumsal uyumunun sağlanması için yürütülen çalışmalar kapsamında Çocuk Hakları Daire Başkanlığının koordinasyonunda eğitim programları düzenledi. İl çocuk hakları komite üyesi çocukların eğitilmesi ve eğitim alan çocukların bilgilerini Suriyeli akranlarına aktarmasına yönelik hayata geçirilen projenin yerel eğitimleri Urfa ve Gazi Antep’te yapıldı.

 

Hatay, Osmaniye, Mardin ve Adana İl Çocuk Hakları Komiteleri tarafından yapılan eğitimlerin ardından  GaziAntep ve Urfa İl Çocuk Hakları Komiteleri de Eğitimlerini tamamladı. Çocuklar tarafından çocuklara aktarılan eğitim sürecinde her ilde yaklaşık kırk Suriyeli çocuk, Sosyal Uyum ve Öğrenme Teknikleri konusunda eğitim aldı.

 

Kamp dışında yaşayan Suriyeli çocukların, Çocuk Hakları Komiteleri aracılığıyla topluma entegrasyonlarının sağlanması amacıyla yapılan toplantıların  ilki Urfa’da, ikincisi Ankara’da yapılmıştı. Genel Müdürlüğümüz ve UNİCEF’İN teknik işbirliği gerçekleştirilen çalışmalarda  Türkiye Koordinatörleri ve Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklar, yerel eğitimlerde görev almak üzere temel eğitimlerini almıştı.