…
11 Mayıs 2016, Çarşamba

Çocukların Hayata Hazırlanması İstihdamı ve Bakım Sonrası Rehberlik Hizmetlerine İlişkin Eğitim Programı Adana’da Yapıldı


Adana ASP İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda  kalan 17 yaş grubu gençlerimiz ve çalışanlar çeşitli konularda düzenlenen eğitimlere katıldılar. Genel Müdürlüğümüz Eğitim ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanlığının koordinesinde gerçekleştirilen programın açılışını Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu yaptı.
Eğitim program kapsamında  Adana’da korunmaya muhtaç çocuk alanında çalışan meslek elemanları,  grup sorumluları ve bakım elemanlarına çeşitli eğitimler verildi.
Meslek elemanları ve grup sorumluları   “2828 sayılı Kanunun Ek 1 inci Maddesinde Yapılan Değişiklikler ve Kamuda İşe Yerleştirmelerin Nasıl Yapılacağı Konusundaki İşlemler” ve “Toplum İçinde İzleme ve Rehberlik Çalışmaları” konularında eğitim alırken; bakım elemanları “Bakım Elemanlarının Çocukların Hayata Hazırlanmasındaki Rolü ve Çocukla İletişim” konularında eğitimler aldı. Kurum bakımındaki 17 yaş grubu gençlerimiz “Hayata Hazırlanma ve Rehberlik” başlığı altında eğitim aldı. Eğitimler Genel Müdürlüğümüz  Eğitim ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda görevli Birim Yöneticileri Kenan Topçu ve Gürkan Özkan  tarafından  verildi.