…
26 Şubat 2021, Cuma Ankara,Türkiye

Çocuklarımızın Sağlıklı Gelişimi İçin Mahremiyet Eğitimleri Veriyoruz


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Çocuklarda Mahremiyet Bilinci” eğitici eğitimi gerçekleştirildi. Genel Müdür Zeliha Sağlam’ın açılış konuşması ile başlayan ve çevrimiçi olarak verilen eğitime, Bakanlığa bağlı kuruluşlarda çocuk hizmetleri alanında görev yapan meslek elmanı ve yöneticiler katıldı.

Mahremiyet Konusunda Toplumsal Farkındalık

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalıştaylardan elde edilen çıktılar doğrultusunda hazırlanan “Mahremiyet Modülü” ile çocuklara, kendi özel alanlarının farkına varabilme, sosyal hayatın içinde kendi özel alanlarını koruyarak, diğer insanların özeline saygı duyma ve kendisi ile çevresi arasına sağlıklı sınırlar koyabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanıyor.

Eğitimler Devam Edecek

Alanında uzman akademisyen ve meslek personelinin katkısıyla hazırlanan mahremiyet modülü ile bugüne kadar, 87.747 kişiye eğitim verildi.

Mahremiyet eğitimlerinin, illerde çocuk bakım kuruluşlarında görev yapan çalışanların tamamı ile çocukla temas eden paydaşların çalışanlarına, sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanan aileler, kreş ve gündüz bakım evi çalışanları, veliler ve koruyucu aileleri kapsayacak şekilde devam etmesi planlanıyor.

Aile Yapısı ve Toplumsal Değerlerin Korunması Önceliğimiz

Devletin, aile yapısı ve toplumsal değerlerin korunmasına verdiği öncelik çerçevesinde planlaması yapılan eğitimler ile toplumsal değişimler ve teknolojik ilerlemelerle önem kazanan kişisel verilerin korunmasına yönelik farkındalık oluşturulması da hedefleniyor. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sahada görev yapan çalışanların ihtiyacına yönelik eğitimler hizmet alanlarındaki bütün konuları kapsayacak şekilde devam edecek.