…
21 Nisan 2016, Perşembe

Çocuklar EXPO 2016 Antalya'da


Antalya'da 6 ay boyunca açık kalacak EXPO 2016 Antalya Uluslararası Bahçecilik Sergisi, Antalya'nın Aksu ilçesindeki sergi alanında düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Uluslararası Bahçe Bitkileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vincente Loscertales, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bazı yabancı misyon temsilcileri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, milletvekilleri ve 5 binin üzerinde davetli katıldı.


Cumhurbaşkanlığı himayesindeki EXPO 2016 Antalya, Antalya'nın Aksu ilçesi sınırları içinde kurulan bin 121 dönümlük sergi alanında 191 gün boyunca açık kalacak.

 

Teması "çiçek ve çocuk", sloganı "gelecek nesiller için yeşil bir dünya" olan EXPO 2016 Antalya ile Türkiye, tarihi ve kültürel mirasını, biyoçeşitlilik yönünden zenginliğini, tarımsal ve ekonomik potansiyelini, dünyaya tanıtma imkanına sahip olacak.


 

EXPO 2016 Antalya’da, temanın bir ayağının çocuk olması dolayısıyla, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından EXPO 2016 Antalya alanında bulunan Bilim Binası’nda bir masa ve Kongre Binası önünde 54 m2’lik alan olmak üzere iki adet stant açıldı.

Stantlarda Bakanlığımızın çocuk hakları ve koruyucu aile başta olmak üzere çocuklarla ilgili tüm faaliyetleri ve çocuk komiteleri tanıtılacak.  İyi uygulama örneklerinin paylaşılacağı fuarda,  yazılı ve görsel materyaller sergilenerek, kamu spotları yayınlanacak.
Fuar boyunca Bakanlığımızca çocuklar için hazırlanmış Sevgi Bir Kuştur dergisi, kitap, broşür, kitap ayracı, afiş, balon, şapka ve tişört olmak üzere 25.000 adet materyal dağıtımı ile yaklaşık 100.000 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

 

Stantlarda görüşmeler ve materyal dağıtımı gibi tüm etkinlikler çocuk katılımı kapsamında çocuklar  tarafından yapılacak.


Altı ay sürecek EXPO 2016 Antalya’nın  açılış haftasında  Bakanlık kafilesi, diğer dönemlerde ise Antalya İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Komitesi üyesi çocuklar ve yetişkin temsilciler aktif olarak görev yapacak.
 

 


Fuarda   Bakanlığımız,  Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ahmet Okur başkanlığında  100 kişilik bir kafile  tarafından temsil ediliyor.