…
16 Mayıs 2016, Pazartesi

Çocuk Koruma Hizmetlerinde Koordinasyon Strateji Belgesi ve Uygulama Planı İzleme Sisteminin Oluşturulması Çalıştayı


Çocuk Koruma Hizmetlerinde Koordinasyon Strateji Belgesi ve Uygulama Planı (2014-2019) İzleme Sisteminin Oluşturulması Çalıştayı  Genel  Müdürlüğümüz toplantı salonunda  yapıldı.
İki gün süren çalıştay Çocuk Hizmetleri Genel Müdürümüz Ahmet Okur ve Koruyucu Önleyici Hizmetler Daire Başkanı Hacer Başer’in açılış konuşmaları ile başladı. Prof. Dr. Şener Büyüköztürk  ve Yrd. Doç Dr Hasan Eşici’nin moderasyonunda gerçekleştirililen çalıştayda  katılımcılara Strateji Belgesi ve Uygulama Planlarının hazırlık süreci ve içeriğine ilişkin bilgilendirme sunumları yapıldı. Kurum temsilcilerinin etkin katılımı ile gerçekleştirilen  atölye çalışmalarının da yapıldığı çalıştayda izleme sisteminin oluşumuna katkı sağlayacak bilgi ve belgeler üretilmesine yönelik çalışmalar yapıldı.
Ülkemizin kısa ve orta vadede çocuk koruma alanında uygulayacağı politikaları içeren kurumlar arası koordinasyon ve eşgüdümü sağlamak, erken uyarı, risk yönetimi, müdahale çalışmalarını sürdürülebilir kılmak ve izlemek amacıyla Çocuk Koruma Hizmetlerinde Koordinasyon Strateji Belgesi ve Uygulama Planları (2014-2019) yaklaşık beş yıl süren ve birbirini takip eden önemli ve çok sektörlü çalışmalar neticesinde hazırlandı. Belge ile çocuk koruma alanında 2019 yılına kadar izlenecek ulusal 10 temel stratejik amaç ve bu amaçlara ulaşmak için belirlenmiş hedefler ve çocuk koruma hizmetlerinde kurumlar arası koordinasyonu sağlamak için yapılması gereken faaliyetler yer alıyor.
Strateji Belgesinin 10. Hedefi; Stratejik Planın uygulanması ve uygulamanın izlenmesi olup, İzleme çalışmalarını yürütecek sorumlu kurum Genel Müdürlüğümüz olarak belirlendi. İzleme çalışmasının günümüz modern anlayışı ile sağlanabilmesi amacıyla Bakanlığımız AB Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığınca yürütülen “Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi” kapsamına dahil edildi. “Web Tabanlı İzleme Sistemi”nin oluşturulmasına yönelik çalışmalar başlatıldı.
Proje içeriğinde İzleme Sisteminin yanı sıra Merkezi, İl ve İlçe koordinasyonların hizmetlerinin paylaşımını ve web tabanlı iletişimi sağlamaya yönelik bir portal da oluşturulacak.