…
10 Ocak 2016, Pazar

Çocuk Koruma Hizmetlerinde Koordinasyon Eğitici Eğitimi Programı Sona Erdi


Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanlığı işbirliğinde; Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız taşra teşkilatında görevli idareci ve meslek elemanlarından oluşan ve İl Koordinasyon Üyesi Yöneticileri İle Uygulayıcı Personele Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programlarında görev alacak personelin yetiştirilmesi amacıyla 4-9 Ocak  tarihleri arasında Konya’da yapılan “Eğitici Eğitimi Programı”  sona erdi.

 

2005 yılında çıkarılan 5395 sayılı çocuk koruma kanununa göre; illerde hizmet veren İl Koordinasyonların işlevselliğini arttırmaya yönelik çalışmalar ekseninde gerçekleştirilen eğitim programına Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Sevimli,  Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Okur, Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanı Hacer Başer, ilgili daire personeli ve eğiticiler katıldı.
 

Çocuk Koruma Hizmetlerinde Koordinasyon Eğitimleri 2014 yılında 21 pilot ilde başladı. Eğitimler; ülke genelinde yaygınlaştırma hedefi kapsamında 2015 yılı Nisan ve Mayıs ayında Doğu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinden 20 il ile devam etti. 2016 yılı Şubat ve Mart aylarında Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerindeki 20 ilde, Ekim ve Kasım aylarında ise Ege ve Marmara Bölgesindeki kalan 20 ilde gerçekleştirilecek  eğitimlerle  programın tamamlanması planlanıyor. Süreç içinde illerde gerçekleştirilecek yerinde izleme, rehberlik çalışmaları ve  kapsamlı yeni eğitimlerle program devam  edecek.