…
25 Mart 2016, Cuma

Çocuk Koruma Hizmetlerinde İl Koordinasyon Üyesi Yöneticileri ve Uygulayıcı Personele Yönelik İç Anadolu Bölgesi İlleri Eğitimi Tamamlandı


Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Genel Müdürlüğümüz Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanlığı işbirliğinde; "İl Koordinasyon Üyesi Yöneticileri İle Uygulayıcı Personele Yönelik Eğitim Programı"  tamamlandı. Konya’da gerçekleştirilen eğitimler iki grup halinde yapıldı.
 
Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat illerini  kapsayan  ve eğitimleri  16-18 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ilk grubun ardından; Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kayseri ve Sivas illerini kapsayan ikinci grubun eğitimleri 21-23 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildi.
 
Programa söz konusu illerin  İl Koordinasyon üyesi yöneticileri (Vali Yardımcıları, İl Belediye Başkan Yardımcıları, Çocuk Mahkemesi Hakimi, Cumhuriyet Savcısı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürleri, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü, Gençlik Hizmetleri Müdürü, Denetimli Serbestlik Müdürü, Baro Temsilcisi, üniversite temsilcileri ve İl Sekretarya Sorumluları) ile ilgili kurumların temsilcilerinden oluşan alt komisyon üyeleri katıldı.
 
2005 yılında çıkarılan 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre; illerde hizmet veren İl Koordinasyonların işlevselliğini arttırmaya yönelik çalışmalar çerçevesinde gerçekleştirilen program, Konya Valisi Muammer Erol, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yüksektepe, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur, Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım ve Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanı Hacer Başer’in açılış konuşmaları ile başladı. Eğitimler; İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Sevimli, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim görevlisi Yard. Doç Dr Filiz Demiröz ve Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görevli eğiticilerimiz tarafından verildi. 
Program sonunda  Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş ev sahipliğinde düzenlenen gezi ile katılımcılar bölgenin doğal ve kültürel güzelliklerini tanıma fırsatı buldu.
 
İçinde bulunduğumuz yılın ilk altı aylık dönemi için planlanan eğitimlerin İç Anadolu Bölgesini kapsayan bölümü tamamlandı. Ekim-Kasım tarihlerinde ise Ege ve Marmara Bölgesindeki kalan 20 ilin eğitimleri ile koordinasyon eğitimleri yapılacak. Süreç içinde illerde yerinde izleme ve rehberlik çalışmalarının gerçekleştirilmesi planlanıyor.