…
23 Şubat 2016, Salı

Çocuk Koruma Hizmetlerinde İl Koordinasyon Üyesi Yöneticileri ve Uygulayıcı Personele Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı Başladı


Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile Genel Müdürlüğümüz Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanlığı işbirliğinde; gruplar halinde gerçekleştirilecek "İl Koordinasyon Üyesi Yöneticileri İle Uygulayıcı Personele Yönelik Eğitim Programı" Ordu'nun Fatsa ilçesinde başladı.
Artvin, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Giresun'u kapsayan ilk grubun eğitimleri 17-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi. Programa söz konusu illerin  İl Koordinasyon üyesi yöneticileri (Vali Yardımcıları, İl Belediye Başkan Yardımcıları, Çocuk Mahkemesi Hakimi, Cumhuriyet Savcısı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürleri, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü, Gençlik Hizmetleri Müdürü, Denetimli Serbestlik Müdürü, Baro Temsilcisi, üniversite temsilcileri ve İl Sekretarya Sorumluları) ile ilgili kurumların temsilcilerinden oluşan alt komisyon üyeleri katıldı.
2005 yılında çıkarılan 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununa göre; illerde hizmet veren İl Koordinasyonların işlevselliğini arttırmaya yönelik çalışmalar çerçevesinde gerçekleştirilen program Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çocuk Hizmetleri Genel Müdür vekili Ahmet Okur, Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanı Hacer Başer ve Eğitim ve Yayın Dairesi Başkan Yardımcısı Metin Ünal’ın açılış konuşmaları ile başladı. Eğitimler; İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Sevimli, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim görevlisi Yard.Doç Dr. Filiz Demiröz ve Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında görevli eğiticilerimiz tarafından verildi.
Katılımcılar, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın ev sahipliğinde düzenlenen gezi ile bölgenin  doğal ve kültürel güzelliklerini tanıma fırsatı buldu.