…
14 Kasım 2016, Pazartesi

Çocuk Hizmetleri İdarecileri ve Meslek Elemanları Koruyucu Aile Hizmetiçi Eğitiminde


Koruyucu aile hizmetine ilişkin hizmet içi eğitim Antalya’da başladı.  Dört gün sürecek eğitime  81 ilden İl Müdür Yardımcıları, Kuruluş  Müdürleri ve Koruyucu Aile Birimlerinde çalışan Birim Sorumluları  ile  Meslek Elemanlarından 221 personel katıldı.
Eğitimin Açılışında konuşan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur; çocuklar için aile ortamında yaşamanın önemini hatırlatarak, alanda çalışmaya yeni başlayan personele de bu değerin aktarılması gerektiğini söyledi.
Okur Şöyle devam etti; “kuruluşları ne kadar modern hale getirirsek getirelim çocuk bir aile ortamında büyümek ister. Çocuk bunu söylemese de biz bu gerçeği bilen bir ekip olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Deneyimimizi kullanalım ve paylaşalım. Personelimizin de koruyucu aile olacağını göz önünde bulunduralım.”
Aile Yanında Destek Hizmetleri Başkanı  Hakkı Bilgiç; gerçekleştirilen hizmet içi eğitiminin koruyucu aile hizmetinin koordinasyonunda önemli katkı sağlayacağını belirterek, eğitimlerle aksayan yönlerin tespit edilerek, hizmetin niteliğinin artırılması ve uygulama standartlarının geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi. 
Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Aydınbilge, çocuk konusunun dinamik bir alan olduğunu ve çocukların öncelikle aile ortamında bakımının yüksek yararları olduğunu hatırlatarak,  bakım hizmetleri politikası hakkında bilgi verdi.
Eğitime Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünden Doç. Dr.Cengiz Özbesler, Dokuz Eylül Üniversitesinden Doç. Dr. Taner Güvenir, Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Kaşif Hamdi Okur katıldı.