…
12 Ocak 2021, Salı Ankara,Türkiye

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Görev Değişimi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar uyarınca, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Zeliha Sağlam getirildi.

Genel Müdür Sağlam, görevi Uzm. Dr. Orhan Koç’tan devraldı.

 

-Ülkemizdeki çocuklar için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz

Çocuk hizmetleri toplantı salonunda, yöneticilerin katılımıyla yapılan devir teslimde konuşan Sağlam, Strateji Geliştirme Başkanı olarak görev yaptığı sürede, çocuk alanındaki pek çok çalışmayı birimle birlikte yürüttüklerini hatırlatarak, “üst politika belgelerindeki eylemleri Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzle birlikte takip ettik, çocuk alanında çeşitli konularda ortak çalışmalar yaptık. İnşallah bundan sonra, heyecan ve azimle ülkemizdeki çocuklar için yeni çalışmalar ortaya koymaya devam edeceğiz.” dedi.

Kariyeri boyunca çeşitli platformlarda çocuk alanında çalışmalar yapma fırsatı bulduğunu anlatan Sağlam, “Sayın Bakanımızın takdirleri ve Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle iki yıl SGB Başkanı olarak görev yaptım. Vizyonuyla bizleri hedef odaklı motive ettiği için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bu süreçte de görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirerek, tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte hizmetlerimizi genişletmek için çalışmalar yapacağız. Görevi, alanında başarılı olan Genel Müdürümüz Orhan Koç’tan devraldığım için memnunum. Bundan sonra da birlikte güzel çalışmalar ve il ziyaretleri yaparak Bakanlığımızın hizmetleriyle ilgili ortak projeler hayata geçireceğiz.”

 

-Birlikte Yeni Projeler Hayata Geçireceğiz

Görevi Sağlam’a teslim eden Uzm. Dr. Orhan Koç, “Zeliha Hanım, Strateji Geliştirme Başkanlığındaki başarılı çalışmalarıyla tanıdığımız, çalışkan bir arkadaşımız. Yaklaşık sekiz ay önce emanet olarak aldığım bu görevi kendisine bırakmaktan mutluluk duruyorum Zeliha Hanımın da dediği gibi inşallah birlikte pek çok yeni çalışmamız olacak.“ dedi

Devir teslim töreninin ardından, her iki genel müdür birbirlerine çiçek verdi ve başarılar diledi.

 

Zeliha Sağlam Kimdir?

1976 yılında doğan Zeliha Sağlam, Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Lisans eğitiminin ardından Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü’nde “Lübnan’da Filistinli Mülteciler” üzerine hazırlamış olduğu tezle yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2007-2014 yılları arasında Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşlarında araştırmacı olarak görev yaptı.

2014 yılında Türkiye Diyanet Vakfı’nda sırasıyla Projeler ve Dış Hizmetler Koordinatörlüğü, Projeler ve Dış Hizmetler Müdürlüğü ile TDV Strateji ve AR-GE Müdürlüğü görevlerini icra etti.

Uluslararası Proje Yönetimi, EFQM Mükemmellik Modeli ve kuruluşların stratejik planları üzerine çalışmalar yaptı.

Çalışma hayatının yanı sıra “Malezya İslam Üniversitesi Türkiye Mezunları Derneği”nin 2012 yılından 2015 yılına kadar başkanlığını yürüttü.

Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere eğitim faaliyetlerine yönelik birçok projede yer alırken; çeşitli insani yardım projelerinde bulundu.

İnsan hakları ve mülteciler üzerine çok sayıda ulusal ve uluslararası toplantının organizasyon komitesi içerisinde yer aldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Bakan Müşaviri olarak göreve başlayan Zeliha Sağlam, ardından aynı bakanlıkta iki yıl Strateji Geliştirme Başkanı olarak görev yaptı.

09 Ocak 2021 tarihinde Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atanan Sağlam, iyi derecede İngilizce biliyor.