…
15 Mart 2016, Salı

Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplandı


 
Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu”  Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu başkanlığında Bakanlık binasında toplandı.  İkincisi gerçekleştirilen toplantıya  kurul üyesi kamu kurumları ve 8 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi katıldı. 
 
Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın 2013-2017 yıllarını kapsayan hedef ve faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda  “Kurul Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi”nin karara bağlanmasına yönelik konular görüşüldü. Söz konusu  yönergenin kurul üyelerinin görüşüne sunulmasının ardından, revizyon ve redaksiyon yetkisi   yeniden Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne verildi.  Bir sonraki toplantının altı ay sonra yapılması  karara bağlandı.
 
Bilindiği gibi Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu, 2012 yılında yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile oluşturulmuştu.  Çocuk haklarına ilişkin idari ve yasal düzenlemelere yönelik  önerilerde bulunma işlevini yürüten  kurul;  strateji belgesi ve eylem planları hazırlatarak, çocuk hakları konusunda kurumlar arası  koordinasyonu sağlamak üzere görev yapıyor. Kurul üyeleri arasında  Çocuk Hakları İzleme Ve Değerlendirme Kurulu Genelgesinde belirtilen üyeler ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından belirlenen diğer kurum ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler bulunuyor.