…
28 Ocak 2015, Çarşamba

Çocuk Hakları Danışma Kurulu Soma’da 3. toplantısını yapıyor


Çocuk Hakları Danışma Kurulu Üyesi çocuklarımız hazırladıkları Yıllık Eylem Planı kapsamında Soma’da üçüncü çalışma toplantısını gerçekleştiriyor. Soma'daki arkadaşlarına destek amaçlı yapılan toplantılar, Genel Müdürlüğümüz ve  UNICEF’in teknik işbirliği ile sürdürülüyor.
Üç gün sürecek çalışma toplantısına, Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay, UNİCEF Türkiye Temsilciliğinden Nilgün Çavuşoğlu, Çocuk Hakları Dairesinden Sosyal Çalışmacı Ayla Çimen, Kızılay Afet Bölgesi Yönetim Şefi Meriç Ramazan, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Kamil Kurtul, Türkiye çocuk hakları koordinatörleri, yetişkin koordinatörleri ve Soma Çocuk Hakları Komitesine üye çocuklarımız katıldı.
Açılışta yaptığı konuşmada Danışma Kurulu üyeleriyle üçüncü kez Somada olmaktan çok mutluluk duyduğunu ifade eden Çocuk Hakları Daire Başkanı Abdullah Özbay, “Bu çalışmalar çocuklarımızın sosyal sorumluluk ve toplumsal olaylara duyarlılığının en güzel göstergesi. Çalışmaların çocuklarımız açısından faydalı geçmesini diliyorum” dedi.
Toplantı sürecinde, Danışma Kurulu üyesi çocuklarımız 2015 yılı çalışma takvimini belirlerken aynı zamanda Soma'daki Çocuk Hakları Komite üyesi arkadaşlarıyla birlikte Afete Hazırlık ve Eğitici Eğitimi Programı kapsamında afetlerin ne olduğunu ve gerçek dünyada karşılaşabilecekleri tehlikelere yönelik çözümler üreterek afete hazırlık konusunda eğitim alacaklar.
Son gün ise afetler ve acil durumlar hakkında bilgi edinen, kendileri ve aileleri/yakınları için acil durum planlaması yapmayı öğrenen üyeler kendi hazırlayacakları afete hazırlık kampanyasıyla, iletişim becerilerini ve yaratıcılıklarını kullanarak arkadaşları, aileleri ve çevrelerinde bulunan insanlar arasında afete hazırlık konusunda farkındalık yaratmak amacıyla söz konusu teknikleri kullanarak sunum yapacaklar.
Mayıs ayında İstanbul’da yapılan Danışma Kurulu toplantısında hazırlanan eylem planı çerçevesinde başlayan toplantıların ilk ekim ikincisi ise Aralık ayında yapılmıştı.