…
05 Ocak 2021, Salı Ankara,Türkiye

Çocuk Etkinlikleri Özel Bülteni Yayınlandı


Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında gerçekleştirilen etkinliklerin tanıtıldığı  e-bülten yayınlandı.

Özel sayıda, devlet koruması altındaki çocuklar için 2020 yılı boyunca yapılan etkinliklerden örnekler yer aldı.

Genel Müdür Uzm. Dr. Orhan Koç sunuş yazısında, Covid-19 salgınıyla birlikte sağlığın öneminin daha da iyi anlaşıldığına değinerek, sağlıklı bir yaşamın bedensel ve fiziksel olduğu kadar zihinsel ve psikolojik pek çok bileşenin bir arada bulanmasıyla mümkün olduğunu söyledi.

Koç şöyle devam etti, “bir yandan çocuklarımızı salgından korumaya ve izolasyonu sağlamaya çalışırken diğer yandan da çocuklarımız için, salgın şartlarına uygun faaliyetleri gerçekleştirdik. Salgın öncesinde düzenli olarak yaptığımız geniş katılımlı çalışmaları, daha butik, gruplar arası ve online aktivitelere dönüştürdük.”

Bültende sosyal hizmet modellerinden yararlanan çocukları;  zihinsel, ruhsal, bilişsel, fiziksel ve sosyal olarak desteklemek amacıyla hayata geçirilen etkinliklerden örnekler yer alıyor. 

Özel sayıda, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif, bilimsel, meslek edindirme, milli ve manevi değerler başlıkları altında hayata geçirilen çok sayıda etkinlik bulunuyor.

Bültene, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sayfasında yer alan ‘Yayınlar’ başlığı altından ulaşılabilir.

E-Bülten’e https://www.ailevecalisma.gov.tr/media/64870/cocuk-etkinlikleri-ozel-bulteni-min.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.