…
04 Mayıs 2015, Pazartesi

Çocuk Destek Merkezlerinde Görevli Psikologlara Yönelik Uygulayıcı Eğitim


Anka Çocuk Destek Programı  kapsamında düzenlenen Çocuk Destek Merkezlerinde görevli psikologlara yönelik ‘Bireysel Danışmanlık ve Aile İle Çalışma Programı Uygulayıcı Eğitimi’ Antalya'da yapıldı.
 

Merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personel için düzenlenen programın açılışını Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan yaptı. Çocuk Destek Merkezlerinde yapılan köklü değişikliklerden söz eden Eraslan, eğitimin aşamalarına ve genel işleyişe ilişkin bilgiler verdi. Beş gün süren eğitime Çocuk Destek Merkezlerinde görev yapan 95 psikolog, Genel Müdürlüğümüzden 5 uzman yardımcısı ve bir birim yöneticisi katıldı.
 

Eğitim programları, Acıbadem Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kültegin Ögel, Kadir Akbulut Ceren Koç, Özden Sevil koordinesinde uygulayıcıların canlandırma çalışmaları ve video destekli olarak 4 ayrı salonda interaktif yöntemlerle gerçekleştirildi. Eğitim programı kapsamında; görüşme teknikleri, bireysel danışmanlık, aile çalışması, krize müdahalede kurumsal yaklaşım ve Çocuk Destek Merkezleri yönetmeliği ile ilgili eğitim verildi.
 

 

Çocuk Destek Merkezleri

 

Suç mağduru, suça sürüklenen, sokakta ve risk altında bulunan çocuklara özgü Çocuk Destek Merkezleri  bu çocukların temel gereksinimlerini karşılamak, fiziksel, duygusal, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını belirleyerek gerekli müdahaleleri gerçekleştirmek, aile ve yakın çevrelerine dönmelerini ve diğer sosyal hizmet modellerine hazır hale gelmelerini sağlamak üzere hizmet veriyor. İstismar mağduru çocuklara yönelik istismarın etkileri ve istismar sonrası oluşan davranış problemleri ile suça sürüklenen ve sokaktaki çocukların davranış problemlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyor.