…
19 Eylül 2014, Cuma

Çocuk Destek Merkezleri Psiko -Sosyal Destek Programı Çalıştayı'nın 3.sü Yapıldı


“Çocuk Destek Merkezlerinde Uygulanacak Psiko -Sosyal Destek Programı Çalıştayı” nın  üçüncüsü  Ankara’da yapıldı.


Genel Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Destek Merkezlerinden hizmet alan çocuk ve ailelerine uygulanacak psiko-sosyal destek programının belirlenmesine yönelik olarak gerçekleştirilen ve Avrupa Birliğinin finansörlüğü,  UNICEF’in teknik desteği ile yapılan çalıştayın açılışını Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin yaptı.


Saha çalışanları ve akademisyenlerin katıldığı çalıştayda; pilot uygulamalara ilişkin geri bildirimler değerlendirilerek,  programa nihai şeklini vermeye yönelik  çalışmalar yapıldı.

Çocuk Destek Merkezleri


Suç mağduru, suça sürüklenen, sokakta ve risk altında bulunan çocuklara özgü Çocuk Destek Merkezleri  bu çocukların temel gereksinimlerini karşılamak, fiziksel, duygusal, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını belirleyerek gerekli müdahaleleri gerçekleştirmek, aile ve yakın çevrelerine dönmelerini ve diğer sosyal hizmet modellerine hazır hale gelmelerini sağlamak üzere hizmet veriyor.

 

İstismar mağduru çocuklara yönelik istismarın etkileri ve istismar sonrası oluşan davranış problemleri ile suça sürüklenen ve sokaktaki çocukların davranış problemlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapıyor