…
27 Nisan 2016, Çarşamba

Çocuk Destek Merkezleri 3'üncü Voleybol Türkiye Şampiyonası sona erdi


Genel Müdürlüğümüz  ve  Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliğinde düzenlenen şampiyona  24- 27 Nisan tarihleri arasında Antalya Kemer'de  yapıldı.
Şampiyonaya 18 İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda  korunma altında bulunan 153 çocuk ve 75 refakatçi personel katıldı. Oldukça çekişmeli geçen Şampiyona  centilmence geçen grup maçlarına sahne oldu.
Şampiyonanın finalinde yapılan kupa ve madalya programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin,  Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur, Bakanlığımızın 18 İl Müdürü, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar  katıldı.
Şampiyonada dereceye giren takımlara kupa, madalya ve başarı belgeleri törenle verildi. Şampiyonanın ardından çocuklar EXPO 2016 Antalya'da kurulan bahçecilik sergisini gezdiler.
Şampiyona sonunda Aydın ÇODEM birinci olurken, İstanbul ikinci, Burdur üçüncü ve Konya ÇODEM takımları dördüncü oldu.
Genel Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Destek Merkezlerinde korunma altında bulunan çocuk ve gençlerimizin rehabilitasyonu sürecinde önemli bir araç olarak kullanılan sportif faaliyetlerle, çocukların psiko-sosyal, bedensel ve zihinsel gelişimleri ve yetenekleri yönünde hayata hazırlanmaları amaçlanıyor.