…
08 Eylül 2015, Salı

ÇHGM Türkiye 6. Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası yapıldı


Genel Müdürlüğümüz ile Türkiye Güreş Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilen ÇHGM Türkiye 6. Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası Denizli’de yapıldı.
ASP Denizli İl Müdürlüğünün koordinesinde Yetiştirme Yurdu Spor Salonunda yapılan turnuvaya 23 ilden 127 sporcu ve 43 görevli katıldı.
3 gün süren müsabakalar boyunca 8 siklette oynanan maçları Güreş Federasyonu tarafından görevlendirilen hakemler yönetti.
Bando takımı eşliğinde sporcu ve antrenörlerin yürüyüşü ile başlayan turnuvanın açılışına Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Cengiz Ata,  Eğitim ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanı Semra Demirkan, ASP Spor Kulübü Başkanı Gürdal Gümüş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Eğitim ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Birim Sorumlusu Ergin Balcı ile protokol üyeleri katıldı.
Turnuvanın 1.gününde sporcular tartıya girerken, görevliler ile teknik toplantı yaptı. 2.gün ise 2 siklette 85 ve 85-100 kg  oynanan açılış müsabakalarında dereceye giren sporculara madalya ve çeşitli hediyeler verildi.
Geriye kalan 6 siklette oynanan final maçlarında ise Ordu 1. İstanbul 2. Denizli 3. oldu.
Final maçlarının ardından tüm katılımcılara katılım belgesi verilirken derece alan takımlar kupa ve madalyalarını aldı. Sporcular için ayrıca Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi tarafından hediyeler hazırlandı.
Turnuva sonunda katılımcılar tarihe tanıklık etmiş Hierapolis Antik kentine ve Pamukkale travertenlerini de kapsayan şehir turu yaptı.