…
14 Eylül 2014, Pazar

ÇHGM 5. Güreş Şampiyonası Edirne’de yapıldı


 

 


 

ÇHGM 5. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası, Genel Müdürlüğümüz koordinesinde, Güreş Federasyonuyla işbirliği içinde 9-12 Eylül 2014 tarihlerinde Edirne’de yapıldı.
2014 yılında 653. düzenlenen “Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri”nin 1928 yılında ekonomik sıkıntılar nedeniyle organizasyonun Kızılay ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından 1928-1946 yılları arasında üstlenilmiş olması nedeniyle de anlamlı olan “ÇHGM 5. Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası” ASP Edirne İl Müdürlüğünce organize edildi. Şampiyonaya 19 ilimizden 188 çocuk ve personel katıldı.
Amacına uygun olarak gerçekleşen şampiyona 9 Eylül’de Edirne Vali ve Belediye Başkan Yardımcıları, Kamu kurumlarının İl Müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, Genel Müdürlüğümüz Eğitim ve Toplumsal Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında Birim Yöneticisi Ergin Balcı, gazilerimiz ve koruyucu ailelerin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.
Üç gün süren maçların yanı sıra katılımcılar, Edirne’nin tarihi ve turistik mekanlarını gezerek bilgi aldı. Çocuklarımız Selimiye Camii, Eski Camii, Üç Şerefeli Camii, Pazarkule Yunanistan sınır kapısı, Lozan Anıtı, Şükrü Paşa müzesi ve Hıdırlık Tabyaları, Sağlık Müzesi, II. Bayezit Camii ve Külliyesi ve tarihi kapalı çarşıları görme olanağı buldu.
Şampiyonada şampiyonluğu 5 kez üst üste kazanan Ordu takımı elde ederken Yozgat ikinci ve Adana ise üçüncü oldu. Şampiyonada dereceye giren takımlara kupa, sporculara ise madalya ve başarı belgesi Güreş Federasyonu tarafından verildi.Sonuçlar için tıklayınız.....Fotoğraflar için tıklayınız....