…
18 Aralık 2017, Pazartesi

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nden Çocukları Ağırladık


Bakan Yardımcımız Mehmet Karabay,  Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nden çocukları kabul etti. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen kabulde Genel Müdürümüz Selahattin Güven de bulundu.
Geçtiğimiz günlerde Bakan Yardımcımız Mehmet Karabay ve Genel Müdürümüz Selahattin Güven tarafından çocuklara yapılan ziyaretin ardından gerçekleşen iade-i ziyarete,  Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyesi kız ve erkek çocuklar katıldı.
Bakanlığımızı ziyaret eden çocuklar, özellikle çocuklara sunduğumuz hizmetler başta olmak üzere, merak ettikleri konularla ilgili sorular yönettiler.  Çocukların görüşlerinin alındığı toplantı samimi bir ortamda geçti.Çocuk Meclisi
Çocuk Meclisi 23 Nisan 1995 yılında Ankara’da kuruldu.  Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, çocukların kararlara katılım hakkının hayata geçirildiği, çocukların haklarını öğrendikleri, tavsiye kararları aldıkları, düşüncelerini, çözüm önerilerini özgürce ifade edebildikleri aktif bir meclis olarak pek çok belediyeye de örnek çalışmalar yapıyor.
22 yıldan bu yana önemli konularda etkinlikler düzenleyen ve kararlar alan Çocuk Meclisi, kendisine ait binası olan tek meclis olma özelliği taşıyor.
Çocuk Meclisine 9-14 yaş grubundaki ilk ve orta öğrenimdeki çocuklar katılabiliyor.
Başkanlık Divanı seçimlerini, tüm toplantılarını ve çalışmalarını Sıhhiye’deki kendine ait müstakil Çocuk Meclisi binasında yürüten 150 meclis üyesi ayda üç Pazar, komisyon ve genel kurul toplantıları için bir araya geliyor. Yıllık çalışma takvimine uygun olarak diğer pek çok faaliyet gerçekleştiriyor.