…
05 Ekim 2016, Çarşamba

BİRDEF Değerlendirme ve Geliştirme Çalıştayı Başladı


Çocuk Destek Merkezlerinde 2014 yılından beri uygulanan  Anka Çocuk Destek Programının en önemli bileşenlerinden biri olan Bireysel İhtiyaç ve Risk Değerlendirme Formu (BİRDEF) Değerlendirme ve Geliştirme Çalıştayı Ankara’nın Haymana ilçesinde başladı.

 

Çocukların ihtiyaç ve risklerinin belirlendiği BİRDEF’in değerlendirilmesi ve geliştirilerek kullanıcılara sunulmasının  amaçlandığı çalıştay iki gün sürecek.

 

Açılışı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü  Ahmet Okur tarafından yapılan Çalıştaya, Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı  Emin Eraslan, Özel Kalem Müdürü Hakan Taşdemir ile Çocuk Destek Merkezlerinde görev yapan kuruluş müdürleri, meslek elemanları ve Bakanlık çalışanları katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü  Ahmet Okur “Anka Psiko-Sosyal Çocuk Destek Programının Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün en önemli programlarından biri olduğunu belirterek Anka programında bir yol haritası sunan BİRDEF’te atılacak her adımın  vakaları doğru analiz edebilmek için hayati değer taşıdığını söyledi.

 

Açılışta konuşan Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı  Emin Eraslan, Çalıştayın Bakanlığın "Sosyal İçerme Politikaları Alanında Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi” Çerçevesinde AB Dış İlişkiler Daire Başkanlığının koordinesinde Avrupa Birliği tarafından Eğitimci desteği alınarak yürütüldüğünü hatırlatarak,  “aynı proje çerçevesinde Anka Çocuk Destek Programının Etki Analizi çalışması, Anka’nın Revizyonu, Anka Temel Personel Eğitimleri ve Uzaktan Eğitim Modüllerinin Geliştirilmesi şeklinde sürecek” dedi.  2014 yılından bugüne kadar 500 meslek elemanı ve kuruluş müdürüne yönelik Anka Uygulayıcı Eğitimi verildiğini ifade eden Eraslan, ANKA’nın bir bileşeni olarak ANKA Temel Personel Eğitimlerinde bugüne kadar  780 kişiye eğitim verildiğini ve ekim ayı içinde Kırşehir’de verilecek eğitimlerle sayının 1300 kişiye ulaşacağını söyledi.

 


Proje çerçevesinde Anka Çocuk Destek Programının Etki Analizi çalışma sonuçlarına göre program revize edilerek, BİRDEF çalıştay çıktıları ışığında değişimler yapılacak. Çalışmalar BİRDEF’in Aile  Bilgi Sistemine entegre edilmesi, Anka Temel Personel Eğitimlerinin tamamlanması ve Uzaktan Eğitim Modüllerinin Geliştirilmesi çalışmalarıyla devam edecek.