…
01 Haziran 2017, Perşembe

"Bir ülkenin geleceği, gençlerinin gayret, ideal ve vizyonuna bağlıdır. Şayet sizler bu önemli vazifenin bilincinde olursanız, ülkemizin geleceği parlaktır"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, "Bir ülkenin geleceği, gençlerinin gayret, ideal ve vizyonuna bağlıdır. Şayet sizler bu önemli vazifenin bilincinde olursanız, ülkemizin geleceği parlaktır" dedi.
Emine Erdoğan Hanımefendi, Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi'nde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde devlet koruması altında yaşayan çocuklara ve gençlere iftar daveti verdi.
Ankara'daki sevgi evlerinde kalan 80 çocuğun katıldığı iftar programında konuşan Erdoğan, çocuklara ve gençlere "Burası sizin eviniz. Evinize hoş geldiniz" diye seslendi.
Emine Erdoğan Hanımefendi, bir ülkenin geleceğinin, gençlerinin gayret, ideal ve vizyonuna bağlı olduğunu belirterek, "Şayet sizler bu önemli vazifenin bilincinde olursanız, ülkemizin geleceği parlaktır" ifadesini kullandı.
Birlikte, sevgide ve barışta her zaman gücün bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "Kendinizi bu güce adayın. Cehalete ve tembelliğe karşı savaşın" diye konuştu.
Emine Erdoğan Hanımefendi, gençlerden, hayat maratonuna en iyi şekilde hazırlanmalarını, ana dili çok iyi öğrendikten sonra bir yabancı dil öğrenme gayretinde olmalarını istedi.- "Barışık bir nesil yetiştirmek hepimizin boynunun borcu"
Devlet koruması altındaki gençlerle ilgilenen kurum ve kuruluşların yetkililerine de seslenen Erdoğan, "Hepimizin hayatı çocuklar ve gençler için bir aynadır. Hepsi birbirinden kıymetli bu değerli cevherleri en güzel şekilde işlemek, tarihi, kültürü ve değerleriyle barışık bir nesil yetiştirmek hepimizin boynunun borcudur" dedi.-‘’Çocuklarımızın başarıları bizleri gururlandırıyor’’
Programda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ise, Bakanlığa bağlı kuruluşlarda kalan çocukların TEOG sınavında elde ettiği başarıya dikkati çekerek, ‘’Çocuklarımızın başarıları bizleri gururlandırıyor’’ dedi.
Kuruluşlarda kalan çocukların en iyi şartlarda gelişimlerinin sağlanması için tüm imkanların seferber edildiğini söyleyen Bakan Kaya, ‘’Amacımız; her anne ve babanın da hayali olduğu gibi, ilim ve irfanla, ahlak ve maneviyatla sizleri geleceğe hazırlamaktır’’ ifadesini kullandı.
Bakan Kaya konuşmasında, Emine Erdoğan Hanımefendiye kız çocuklarının okullaşma oranının artması için yaptığı çalışmalar ve gönül elçileri gibi birçok projede sağladığı desteklerden ötürü teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından Emine Erdoğan Hanımefendi, davetlilere günün anısına hediyeler verdi.