…
10 Ağustos 2016, Çarşamba

Bilim Kampları Sona Erdi


Çocuklar yaz kamplarında yine bilimin renkli dünyasıyla tanıştı. Bakanlığımız ile Filli Boya  ve ARB Firmaları arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen Bilim Kampları sona erdi. Söz konusu firmaların sponsorluğunda çocukların hayata daha donanımlı hazırlanmaları amacıyla düzenlenen kamplar TÜBİTAK TÜSSİDE Gebze Tesislerinde gerçekleştirildi.
 
Önceki yıllarda yapılan bilim kamplarından farklı olarak bu yıl ailesi yanında desteklenen başarılı çocuklarımızın katıldığı kamp AR-GE Daire Başkanı Mehmet Erdoğan’nın koordinatörlüğünde, ARB Reklam Tanıtım ve İletişim firmasından Açelya Çakır ve çeşitli üniversitelerden mentör öğrencilerin rehberliğinde gerçekleştirildi. 2 dönem halinde yapılan bilim kampına katılan çocuklara sertifikaları Genel Müdür Yardımcımız İslam Emiroğlu ve Çocuk Hakları Daire Başkanı Bayram İnce tarafından verildi.
İzmit Bilim Merkezini de ziyaret eden çocuklar, kamp boyunca Ulusal Meteroloji Enstitüsü, Malzeme Enstitüsü, Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü, Sismolojik İzleme Deprem Eğitim Merkezi, Gıda Enstitüsü gibi kurumlarda çalışan bilim insanlarını gözlemleme şansı yakalayarak, deprem, gıda, DNA izolasyonu ve DNA zinciri, petrol, mineraller, biyoteknoloji, yazılım, kodlama, fizik kuralları, kimya, model uçak yapımı ve yaratıcı çalışmalar gibi birçok alanda gibi birçok alanda deneyim kazandı. Kampın son günüyse çocuklar, sanatsal yönlerini ortaya çıkarmak ve hayal güçlerini harekete geçirmek amacıyla kendi kamp afişlerini tasarladı.
 Çocuklara bilimsel bakış açısı kazandırılıyor
 
Bakanlığımız tarafından TÜBİTAK işbirliği ile ilk olarak 2012 yılından itibaren koruma ve bakım altında bulunan 13-14 yaş grubu okul başarısı yüksek çocuklarımıza yönelik bilim kampları düzenleniyor. Proje ile kamplarda çocuklarımızın bilimin eğlenceli ve heyecan verici doğasını keşfetmeleri ve bilim insanlarıyla yapılacak etkileşimli çalışmalar yardımıyla bilim dünyasının ulaşılabilir olduğunu görmeleri amaçlanıyor.