…
27 Ağustos 2015, Perşembe

“Bilim Kampı” tanıtım toplantısı yapıldı


Maddi olanakları sınırlı, akademik başarısı yüksek çocukların bilimle tanışmaları amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Filli Boya, ARB ve akademisyenlerin desteğiyle TÜBİTAK- TÜSSİDE tesislerinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen “Bilim Kampı”nın  tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı. Kampta gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi vermek amacıyla İstanbul Modern'de yapılan toplantıya Genel Müdür Yardımcımız İslam Emiroğlu Filli Boya Yönetim Kurulu Üyesi Mert Erdoğ ve Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Metindoğan katıldı.

 

TÜBİTAK TÜSSİDE Gebze tesislerinde Ağustos ayında düzenlenen kamplara  25'i erkek, 25'i kız olmak üzere 13-14 yaş aralığındaki 50 öğrenci katılmıştı. iki dönem halinde programlanan kampların ilki 9 ve 16 Ağustos tarihlerinde iki ayrı grup halinde gerçekleştirildi.Koruma ve bakım altına alınmadan ailesi yanında desteklenen ve  İstanbul'daki okullarda öğrenim gören bu öğrenciler için; Boğaziçi Üniversitesinden seçilen mentör öğrenciler, akademik danışmanlar ve uzman araştırmacılar tarafından, kişisel gelişim, öz güven kazanma ve temel bilimlerden oluşan bir program hazırlandı.  Söz konusu programı  birer haftalık periyodlarla alan çocukların eğitimi gelecek sömestr döneminde gerçekleştirilerek ikinci bir program ile tamamlanacak.

 

Program dahilinde Filli Boya Gebze Fabrikasını da gezen öğrenciler firma çalışanlarından bir grup gönüllü ile birlikte TÜBİTAK arazisinde fidan dikti. Çocuklar kendileri için düzenlenen kapanış partisi ile kamptan ayrıldı.