…
02 Nisan 2015, Perşembe

BEN² (Ben Kare ) projesi tanıtım toplantısı Ankara'da yapıldı


Genel Müdürlüğümüz ve Hayat Sende Gençlik Akademisi işbirliğinde Sosyal Hizmet Meslekte Birlik Derneği tarafından düzenlenen ''Ben Kare Bir Doğa Fotoğrafçılığı Projesi'' İçkale Otel'de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen BEN² (BEN KARE) Projesi; Sosyal Hizmet Meslekte Birlik Derneği (SHMBİRDER) koordinasyonunda, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Hayat Sende Gençlik Akademisi işbirliğinde hayata geçirildi.
Açılış toplantısına  Müsteşar Yardımcısı İsmail Yüksektepe, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Carti, ASPB AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ercüment Işık, Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Okur, ASP Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Gürdal Gümüş, Bakanlık personeli, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve üniversitelerden öğretim üyeleri katıldı. Ayrıca, 7 bölgeyi temsilen 7 ilden gençler ve personel de proje faaliyetleri öncesinde Ankara’da bir araya geldi.
Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, çocuklar için ailenin önemine vurgu yaparak, politika üretirken çocukların aile yanında desteklenmesine öncelik verdiklerini söyledi. Aytekin, sosyal hizmetin ''aile tipi hizmet'' demek olduğunu ifade etti. Projede çocukların sanatla tanışmasının önemine  de değinen Aytekin,  proje faaliyetlerinin katılımcı çocuklarla birlikte çok daha geniş bir kitleye yayılacağına inandığını söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Carti, gençliğe yönelik politikalar uygulamanın önemine vurgu yaparak, vizyonu olan, uluslararası alanda rekabet edebilecek gençler yetiştirmek için projeler yaptıklarını kaydetti. İnsana dokunan  iki Bakanlığın işbirliğinin önemine dikkat çeken Carti, Gençlik ve spor  Bakanlığı olarak bundan sonraki süreçte böyle projelere daha aktif destek vereceklerini ifade etti.
Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı ve SHMBİRDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Okur, Ben kare projesinin, önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, sosyal hizmetin insanlığa hizmet olduğunu ifade etti. Devlet çatısı altında dezavantajlı kesimlerin ve özellikle çocukların himaye edilmesinin yanı sıra çocuklara güvenli bir geleceğin sağlanmasının da önemine işaret eden Okur, ekonomik alandaki gelişmelerin sosyal alana da yansıması gerektiğini söyledi. Okur, projeyle gençlerin yeteneklerinin geliştirilmesinin amaçlandığını belirtti.
Konuşmaların ardından çocuklara proje kapsamında kullanacakları fotoğraf makineleri teslim edildi. Toplantı Ankara Sevgi Evlerinde koruma ve bakım altında olan çocuklarımızdan oluşan koronun Ergun Palaz  yönetiminde verdiği konserle son buldu.
  Nemrut Dağı'ndan Truva Antik Kenti'ne fotoğraf çekimi
''Ben Kare Bir Doğa Fotoğrafçılığı Projesi'' ile koruma ve bakım altında bulunan gençlerin fotoğraf sanatıyla tanıştırılması, rehabilite edilmeleri, bu gençlere yönelik toplumsal algının iyileştirilmesi amaçlanıyor.
Isparta, Malatya, Ankara, İstanbul, Manisa, Diyarbakır, Giresun ve Kastamonu'dan gelen 70 gence, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu gönüllü eğitmenleri tarafından fotoğrafçılık eğitimleri verilecek.
Kültür ve doğa gezilerinde fotoğraf çekimi yapılacak yerler arasında, İnsuyu Mağarası, Nemrut Dağı, Kaz Dağları, Mor Gabriel Manastırı, Ürgüp-Göreme bölgesi, Ladik Gölü, Truva Antik Kenti bulunuyor.
Proje süresince gençler tarafından çekilen fotoğraflar, Valilikler bünyesinde açılacak sergiler ve kataloglarla sanatseverlerin beğenisine sunulacak.