…
31 Ağustos 2015, Pazartesi

BEN² (Ben Kare ) Projesi Kastamonu Gezisi İle Devam Ediyor


Genel Müdürlüğümüz ve Hayat Sende Gençlik Akademisi işbirliğinde Sosyal Hizmet Meslekte Birlik Derneği tarafından düzenlenen BEN² (Ben Kare ) projesi Kastamonu gezisi ile devam ediyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklenen BEN² (BEN KARE) Projesi; Sosyal Hizmet Meslekte Birlik Derneği (SHMBİRDER) koordinasyonunda, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Hayat Sende Gençlik Akademisi işbirliğinde gerçekleştirildi.
Koruma ve bakım altında bulunan gençlerimizin fotoğrafla tanıştırılması amacıyla hazırlanan proje; 7 bölgeyi  temsilen  7 ilden 70 amatör fotoğrafçıyı bir araya getirdi. Gençler; Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu gönüllü eğitmenleri tarafından verilen temel fotoğrafçılık eğitimlerinin ardından, kendi illerinin yanı sıra 2 ayrı ilde düzenlenen gezilerle doğayı fotoğrafladılar.
Proje kapsamındaki  gençler ve personel eğitmenlerin de katıldığı bir programla Kastamonu’da bir araya geldi. Gençler  25- 28 Ağustos tarihleri arasında yapılan  gezi ile eğitmenleri eşliğinde Kastamonu’nun doğal güzelliklerini fotoğrafladılar. Azdavay Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen gezi ile katılımcılar daha önce aldıkları  temel fotoğrafçılık eğitiminin ardından uygulamaya dönük, fotoğrafla dolu iki güzel gün geçirdiler.
Geçtiğimiz Şubat ayında  başlayan proje 2016 yılında tamamlanacak. Proje süresince gençler tarafından çekilen fotoğraflar, valilikler bünyesinde açılacak sergiler ve kataloglarla sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Katalogda, fotoğrafların yanı sıra, seçilen fotoğrafın nerede ve kim tarafından çekildiğine ilişkin bilgilere, gençlerin fotoğraf çekilirken hissettikleri  ve genel olarak projeden kazanımlarına ilişkin yazılmış mektuplara da yer verilecek.