…
02 Eylül 2017, Cumartesi

"Bayramlar; çocuklarımızı, yaşlılarımızı, Şehit yakınları ve Gazilerimizi sevindirmek için çok güzel bir fırsat"


"Bayramlar; çocuklarımızı, yaşlılarımızı, Şehit yakınları ve Gazilerimizi sevindirmek için çok güzel bir fırsat''
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, çocuk hizmetlerinde büyük bir dönüşümü gerçekleştirdiklerini belirterek, "Artık çocuk yuvaları tamamen ortadan kalktı. Çocuklarımızı, çocuk evleri dediğimiz 5-6 çocuğumuzun bir arada yaşadığı bu evlerde büyütüyoruz ya da çocuk evleri sitelerinde yine ev ortamında çocukların sıcak yemeklerinin mutfakta piştiği daha özel bakım altında oldukları çocuk evleri sitelerinde büyümelerini sağlıyoruz" dedi.
 
Bakan Kaya, Kurban Bayramı dolayısıyla İstanbul Maltepe Çocuk Evleri'nde kalan çocukları ziyaret ederek, bayramlaştı.
 
Bakan Kaya, eve girişi sırasında büyük ilgi ve sevgisiyle karşılaştığı çocuklarla daha sonra bir süre sohbet etti. Çocuklarla tek tek tanışan ve ileride hangi mesleğe sahip olmak istediklerini soran Bakan Kaya, ardından çocuklarla yemek yedi, onlara bayram harçlığı vererek, oyuncak hediye etti. Bakan Kaya, hediyeleri paketlerinden çıkaran çocuklarla birlikte oyun oynadı. 
 
Ziyaret sırasında çocuklar, gazetecilerin kamera ve fotoğraf makinelerine de ilgi gösterdi.
 
Bakan Kaya, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da kurum çocuklarını ziyaret ettiklerini söyledi.
 
Dün Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesi'ndeki çocukları ziyaret ettiklerini, bugün ise ev tipi modelinde yetişen çocuklarla birlikte olduklarını belirten Bakan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
 "Çocuk hizmetlerinde büyük bir dönüşümü gerçekleştirdik. Artık çocuk yuvaları tamamen ortadan kalktı. Çocuklarımızı, çocuk evleri dediğimiz 5-6 çocuğumuzun bir arada yaşadığı bu evlerde büyütüyoruz ya da çocuk evleri sitelerinde yine ev ortamında çocukların sıcak yemeklerinin mutfakta piştiği daha özel bakım altında oldukları çocuk evleri sitelerinde büyümelerini sağlıyoruz. Bayramlar, çocuklarımızı sevindirmek için bizim için çok güzel bir fırsat. Onların yüzünün güldüğünü görmek bizim için en büyük mutluluk.”
 
Bakan Kaya, bu ziyaretin ardından çocuklarla birlikte huzurevine ziyarete gideceklerini ve büyüklerin ellerini öpeceklerini anlattı. Çocukların da bayramlarda büyüklerin elini öpmesinin, bu geleneğin yaşatılmasının önemli olduğunu belirten Bakan Kaya, dün de bu geleneği yerine getirdiklerini söyledi.
 
Bayramlarda çocukların ve büyüklerin hatırını sorup sevindirmenin büyük mutluluk olduğunu dile getiren Bakan Kaya, daha sonra da şehit yakınları ve gazileri ziyaret edeceklerini ifade etti.
 
Bakan Kaya, bayramların şehit yakınları ve gazileri ziyaret etmek için büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek, "Onların yanında olmak hem bize mutluluk veriyor hem de onlar mutlu oluyor. Çünkü onlar bize bu vatanı emanet eden şehitlerimizin emanetleri. Onlara gözümüz gibi bakıyoruz, bundan sonra da bakmaya devam edeceğiz. Tüm milletimizin Kurban Bayramı'nı bir kez daha kutlamak istiyorum. Bayram inşallah tüm İslam alemine, ülkemize, milletimize, barış, huzur ve esenlik getirsin" diye konuştu.
 
Bakan Kaya, İstanbul'da 130 çocuk evinde 640 çocuğun kaldığını da sözlerine ekledi. 
 
Bakan Kaya, Maltepe Çocuk Evleri'nde kalan çocukları ziyaretinin ardından, buradaki çocukları da yanına alarak Maltepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlıları ziyaret etti.
 
Huzurevi sakinleriyle tek tek bayramlaşan Bakan Kaya, kendilerine herhangi bir ihtiyaç ve isteklerinin olup olmadığını sorarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selam ve bayram tebriklerini iletti. Bakan Kaya ile huzurevine gelen çocuklar da büyüklerin ellerini öperek hatırlarını sordu. 
 
Bakan Kaya daha sonra 1984 yılında şehit olan Hikmet Baygın’ın ailesi ile 15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi olan İrfan Aynacı, Ersoy Diler ve Ümit Uluocak'ın evlerine bayram ziyaretinde bulundu.