…
22 Eylül 2021, Çarşamba Ankara, Türkiye

Bakanlıktan Koruyucu Aile Özel Gün Zarfı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların resimlerinin yer aldığı “Koruyucu Aile Özel Gün Zarfı” hazırladı.

Himaye-i Etfal Cemiyetinin 100. kuruluş yıldönümünün “30 Haziran Koruyucu Aile Günü” ilan edilmesi kapsamında PTT tarafından basılan Koruyucu Aile Özel Gün Zarfı’ında, korunma altındaki çocukların yaptığı birbirinden güzel ve renkli resimler kullanıldı.

Koruyucu aile uygulamasının yaygınlaştırılması ve bu uygulamaya yönelik kamuoyu farkındalığının artırılması için tarihte uzun yıllar çocuk koruma alanında önemli hizmetler sunan kurumlardan Ankara Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin de kuruluş tarihi olan 30 Haziran günü, Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan Genelge ile 'Koruyucu Aile Günü' olarak ilan edildi. 

Bakanlığın çocukların üstün yararını ön planda tutarak,  aile odaklı hizmetlere verdiği öncelik çerçevesinde ilan edilen gün, ilk olarak 30 Haziran 2021 tarihinde Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı külliyesinde yapılan tören ile kutlandı.

Törende, “30 Haziran Koruyucu Aile Günü” anısına hazırlanan foreks, Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya yanık tarafından imzalandı.

İmzalı zarfların bir örneği PTT Genel Müdürlüğü Müzesinde, diğer örneği ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında muhafaza ediliyor.