…
25 Ağustos 2017, Cuma

Bakanımız Kaya’nın Malazgirt Zaferinin 946. Yıldönümü Münasebetiyle Yayımladığı Kutlama Mesajı


Bakanımız Kaya’nın Malazgirt Zaferinin 946. Yıldönümü Münasebetiyle Yayımladığı Kutlama Mesajı
 
Malazgirt zaferi, Anadolu topraklarında milletimizin istikbaline ışık tutan, bağımsızlığımızın en önemli sembolüdür. Bu zafer tarihte eşi görülmemiş kahramanlık destanının yazıldığı ecdadımızın canıyla, kanıyla inşa ettiği inancın zaferidir.
 
Malazgirt zaferiyle aziz milletimiz, Anadolu’yu bizlere yurt kılmış, adalet ve hakkaniyet ilkelerini, medeniyet sevdamızı coğrafyamızın her köşesine nakış nakış işlemiştir.
 
1071’de elde ettiğimiz Malazgirt zaferi sadece Türk tarihi açısından değil dünya tarihi açısından da bir dönüm noktası olmuştur. Milletimizin birliğini güçlendiren, İslam coğrafyasındaki itibarını artıran son derece önemli bir zaferdir. Bu zafer sadece milletimizin tarihine değil ümmetin de tarihine ve istikbaline yön vermiştir. 
 
Aziz milletimiz Malazgirt’te, Çanakkale’de ve son olarak 15 Temmuzda yazdığı direniş destanıyla her türlü istilaya karşı göğsünü siper ederek içeriden ve dışarıdan ülkemizi bölmeye çalışanlara tarihi bir ders vermiştir. 15 Temmuz direniş destanı ilhamını Malazgirt’ten almıştır. İşgalci güçlere karşı silahsız bir şekilde yalnızca Allah’tan yardım dileyerek çıkmıştır meydanlara. Ne mutlu bizlere ki tarihimiz kahraman milletimizin yazdığı destanlarla doludur.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak Malazgirt ruhunu yaşatmak için 47 ilden “1071 Çocuğumuzla 1071’de Başlayan Anadolu Nöbetindeyiz” sloganıyla bu onurlu zaferi gelecek nesillere aktarmak amacıyla 26 Ağustosta Muş Malazgirt’teki kutlamalarda yerimizi alıyoruz.
 
Kendi tarihimize, inanç ve değerlerimize sahip çıkacağız. Bu vatan aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin bizlere emanetidir. Bizler aynı inançla bu şuuru çocuk ve gençlerimize aktararak gelecek nesillere taşıyacağız.
 
Biliyoruz ki ilhamını kendi topraklarından, tarih, kültür ve medeniyetinden almayan hiçbir hareket başarıya ulaşamaz. Hükümet olarak on beş yıllık iktidarımızda işte bu hassasiyetle siyasete yeni bir vizyon kazandırdık. Bugün 946. Yılını kutladığımız 1071 Malazgirt zaferi geleceğin büyük Türkiye’sinin inşasında milletimize ilham kaynağı olmuştur. 
 
Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tarihten aldığı güç ve ilhamla kendi geleceğini inşa etmeye, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine sağlam adımlarla yürümeye devam edecektir. 1071’de Sultan Alparslan’ın çizdiği ufuk bugün ittihadımızın, birlik ve beraberliğimizin en güçlü referansı olarak bizlere yol göstermektedir.
 
Aziz milletimizin 1071 Malazgirt zaferinin 946. yıldönümünü kutluyor, bu şanlı zaferin milletimize ve İslam âlemine esenlikler getirmesini Allah’tan temenni ediyorum.
 
Saygılarımla.