…
01 Ekim 2017, Pazar

Bakanımız Kaya'nın Dünya Çocuk Günü Mesajı


Çocuklar masumiyetimizdir. Bu masumiyeti korumak, çocuklarımızı her türlü olumsuzluklardan uzak tutmak, sağlıklı nesiller yetiştirmek hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur.
Her yıl ekim ayının ilk pazartesi kutlanan Dünya Çocuk Günü; çocuk haklarının iyileştirilmesi, farkındalığın artırılması, eğitim, sağlık, barınma, gıda ve güvenlik başta olmak üzere yaşam koşullarının yükseltilmesi bakımından son derece önemlidir.
Bu sebeple Arakan’ın, Filistin’in, Afrika’nın, Bosna’nın, ülkemin ve dünyanın tüm çocuklarının Dünya Çocuk Günü’nü anne yüreğiyle tebrik ediyorum. Dünya Çocuk Günü’nde yeryüzünün neresinde olursa olsun çocukların açlık, savaş, terör ve göç sebebiyle yaşadıkları mağduriyetin son bulması en büyük temennimizdir.
Türkiye, sivil toplum örgütleriyle birlikte, sahip olduğu medeniyet anlayışıyla, inanç ve ahlaki değerleriyle dünyanın birçok köşesinde çocuklara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Çocuklar aile saadetimizin, mutluluğumuzun temelidir. Çocuklar sevgi ve merhametin kaynağı, istikbal ve istiklalimizin teminatıdır. Bakanlık olarak ülkemizde son on beş yılda geliştirdiğimiz sosyal politika uygulamalarıyla çocuk haklarında, sosyal yardım ve hizmetlerde örnek bir konuma yükseldik.
Sosyal Ekonomik Destek Programıyla (SED) çocukların aile yanında bakımını destekliyor, 92 bin çocuğumuza aile yanında destek sağlıyoruz. Kısa süre içerisinde çocuk hizmetlerinde sessiz bir devrimi gerçekleştirerek büyük bir değişim ve dönüşüm programını başarıyla tamamladık.
Çocuklarımızın her türlü imkândan, fırsatlardan eşit ve adil bir şekilde yararlanması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çocukların herhangi bir şekilde şiddet, ihmal ve istismara uğramasına asla müsaade etmeyeceğiz.
Çocuklar yeryüzünün çiçekleridir. Çocuklar sevgi dolu yürekleriyle insanlığın umududur.
Dünya Çocuk Günü’nde bu umudu birlikte yaşatmaya devam edeceğiz. İnsanlık için barış ve adaletin egemen olduğu huzurlu bir dünya temennisiyle ülkemin ve dünyanın tüm çocuklarının, Dünya Çocuk Günü’nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.
Gününüz kutlu olsun.

Aile ve Sosyal Politikalar BakanıDr. Fatma Betül Sayan Kaya