…
23 Kasım 2017, Perşembe

Bakanımız Kaya’nın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı


24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle; vatanımıza ve milletimize en büyük hizmeti veren, kalemle, ilim ve irfanla insanı ve toplumu inşa eden tüm öğretmenlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum.
Türkiye’nin önündeki engelleri aşarak ekonomik ve kültürel hedeflerine ulaşabilmesi, ancak vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerle donatılmış bir nesille mümkündür. Böyle bir nesil, değerli öğretmenlerimizin üstün fedakârlıkları sayesinde yetişmeye devam edecektir.
Ülkemizin en ücra köşelerinde, farklı iklim ve coğrafyalarda, türlü zorluklara rağmen fedakârca görev yapan öğretmenlerimizi desteklemek ve onların önlerine çıkan engelleri ortadan kaldırmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Biliyoruz ki; öğretmenlerimizin yetiştirdiği her insan, bu topraklara ekilen bir fidandır. Milli ve manevi değerlerimizi maziden atiye taşıyan öğretmenlerimiz, Türkiye’nin teminatıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz” diyerek işaret ettiği gençlik, kıymetli öğretmenlerimizin elinde yetişecektir. Milletimizin istikbali, değerli öğretmenlerimizle hayat bulacaktır. Çocuk ve gençlerimiz, öğretmenlerinden aldıkları terbiye ile öğrendikleri bilgi ve hikmet ile geleceğimizin teminatı olacaktır. Bu anlamda; öğretmen sadece bir fikri, bir bilgiyi aktaran kişi değil aynı zamanda yüksek ahlak ve fazilet hissini de öğretendir. Cehalete karşı verilen bu savaş, Türkiye’nin istiklal ve istikbal savaşıdır. Vatansever öğretmenlerimiz olduğu müddetçe Türkiye’nin 2023 hedeflerine yürüyüşünü engellemeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. "Güçlü Toplum, Güçlü Türkiye" idealinin mimarı olan değerli öğretmenlerimizi bu uğurda gösterdikleri gayretlerinden dolayı bir kez daha tebrik ediyorum.
Teröre, zorlu koşullara aldırmadan tek derdi, tek sevdası insan yetiştirmek olan ve bu uğurda canlarını feda eden şehit öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ahirete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygıyla yâd ediyorum.
Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, öğretmenlerimize kalbi şükranlarımı sunuyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.