…
22 Nisan 2018, Pazar

Bakanımız Kaya’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 98. kuruluş yıl dönümünü, tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en samimi duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

 

Ankara’da ilk Meclisin kuruluşunun gerçekleştiği 23 Nisan 1920, bir milletin yeniden diriliş hareketini ihya ve inşa ettiği gün olmuştur. Gazi milletimiz, Yüce Meclisimizin çatısı altında tek yürek, tek ses olarak Anadolu’da yeni bir devletin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerini atmıştır. 

 

“Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir" şiarıyla atılan bu adım, istiklâl ve istikbal mücadelemiz için yeni bir dönüm noktası olmuştur. Devletimiz çocuk ve gençlerimizin omuzlarında milli mücadele ruhuyla gelecek nesillere adaletle taşınacak, sonsuza kadar payidar olacaktır.

 

Egemenlik, bağımsızlık olmadan bir milletin var olması mümkün değildir. Bizler nice badireler atlatarak, bu uğurda şehitler vererek aziz vatanımızı muhafaza ve müdafaa ettik. Tıpkı Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi; 15 Temmuz darbe girişimine karşı da 7’den 70’e bu ülkenin her bir ferdi onurlu bir direniş ortaya koymuştur. Meclisimiz tarihinde ikinci kez Gazi olmuş, eli kanlı teröristlerin saldırısına uğramıştır. Aziz milletimizin azmi ve kararlılığı, Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın cesareti ve bilgeliği sayesinde tüm saldırılar çok kısa bir süre içerisinde bertaraf edilmiştir. 

 

Türlü oyun ve savaşlarla tarih boyunca milli birlik ve bütünlüğümüzü parçalamaya çalışan düşmanlara her seferinde üstün gelen Gazi Milletimiz, bundan sonra da düşmanlarına gereken dersi verecektir.

 

Millet iradesinin üstünde hiçbir güç yoktur. Millet iradesinin, demokrasinin dışında bir yola sapanlar milletimizin güçlü iradesi karşısında her zaman mağlup olmaya mahkûmdurlar. Bu mücadele ruhunu çocuklarımızla birlikte gelecek nesillere taşımaya, milli iradeyi dünya durdukça yaşatmaya devam edeceğiz.

 

Bu inançla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan Birinci Meclisimizin cesur ve fedakâr üyelerini, bugüne kadar vatan sevgisiyle hizmet veren tüm milletvekillerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

 

İstiklal mücadelesinde özveriyle görev almış Anadolu'nun her bir evladına Allah’tan rahmet diliyorum. Bu anlamlı günde coşkumuz ve neşemizi artıran değerli çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en kalbi duygularımla kutluyorum.

 

Dr. Fatma Betül Sayan Kaya

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı